Архів новин

22 апреля 2019

У Старобільську встановлять пам’ятник загиблим військовослужбовцям у місцевому парку

Сьогодні, 22 квітня, заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко провів друге засідання комісії з питань спорудження пам’ятників і монументів на території області.

Про виконання протокольних доручень за підсумками першого засідання щодо вибору та погодження місць встановлення у Сєвєродонецьку та Старобільську пам’ятників (скульптурних композицій, меморіалу) загиблим військовослужбовцям, які захищали суверенітет та територіальну цілісність України, доповів в. о. начальника управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Михайло Івасішин.

Стрибуни у воду з Луганщини – чемпіони відкритого кубку України

У Києві відбувся відкритий Кубок України зі стрибків у воду. 

Участь у заході  взяли спортсмени з 10 країн, а саме: Грузії, Греції, Болгарії, Вірменії, Данії, Фінляндії, Великої Британії, Швейцарії, Хорватії та Італії.

Україну на змаганнях представляли 50 спортсменів з семи областей, до яких увійшли й луганчани.

Усі нові та реконструйовані громадські заклади повинні мати доступні вбиральні на кожному поверсі – вступили в дію нові ДБН

У нових ДБН «Інклюзивність будівель і споруд» введена обов’язкова вимога – передбачати доступні туалетні кімнати на кожному поверсі в усіх нових і реконструйованих громадських закладах з розрахунковою чисельністю відвідувачів більше 50-ти. Нова норма вступила в дію з 1 квітня цього року.

Працівники екстреної медицини Луганщини вчаться надавати допомогу за кращими світовими стандартами

10 фахівців екстреної медичної допомоги Луганської області освоюють кращі світові практики роботи в системі. Згодом вони у якості інструкторів передаватимуть свої знання колегам.

Навчальну програму проводить міжнародна медична гуманітарна організація «Лікарі без кордонів» разом з Українським науково-практичним центром екстреної медичної допомоги і медицини катастроф МОЗ України.

Луганщина отримає першу партію доз вакцин проти сказу

Україна закупила понад 93 тисяч доз вакцин для профілактики сказу. Перша партія 15 тисяч доз вже прибула на склад і готується до відправлення в регіони.

Цього тижня антирабічні вакцини відправлять в усі області країни відповідно до розподілу (Наказ МОЗ України №865 від 17.04.2019) Луганська область отримає 515 доз вакцини проти сказу.

Архітектори, проектувальники, інженери технагляду та експерти повинні обов’язково мати вищу освіту, – Мінрегіон

Для отримання кваліфікаційних сертифікатів відповідальні виконавці робіт – архітектори, інженери-проектувальники, інженери технічного нагляду та експерти – повинні обов’язково мати вищу освіту за освітньо-кваліфікаційним рівнем не нижче бакалавра та стаж роботи за фахом не менше трьох років. Це підвищить якість контролю будівельних робіт.

У громадах області: в Міловому триває будівництво амбулаторії

Невдовзі Міловська селищна лікарська амбулаторія загальної практики сімейної медицини відкриє двері першим пацієнтам.

Вже завершують роботи з внутрішнього оздоблення нового медичного закладу. Зокрема, улаштовані підвісні стелі, тепло-звукоізоляцію, прокладено трубопроводи водо-, теплопостачання та систему опалення, завершено монтаж опорних конструкцій димоходу та витяжних, димових і вентипляційних труб.

Усі будівельні роботи здійснюються відповідно до затвердженого календарного плану.

Нагадаємо, що загальна вартість проекту складає 12 млн. гривень.

 

Більше 1 млн гривень надішло до бюджетів Луганщини в результаті проведення земельних аукціонів

У першому кварталі поточного року на електронних земельних торгах Головним управлінням Держгеокадастру  у Луганській області були продані права оренди на 11 земельних ділянок державної власності сільськогосподарського призначення загальною площею 355,5610 гектарів/

Вони розташовані у Білокуракинському, Новопсковському, Станично-Луганському, Старобільському та Троїцькому районів.

Сума коштів за оренду цих земель, які надійшли до місцевих бюджетів, склала 1020,589 тис. гривень.