Архів новин

19 апреля 2019

Під час всеукраїнської наради узгоджено план дій з попередження хвороб і загибелі бджіл

Під головуванням в. о. Міністра аграрної політики та продовольства України Ольги Трофімцевої відбулася нарада в режимі відео skype-конференції  «Бджільництво: протидія загрози загибелі бджіл».

У роботі наради взяли участь керівники Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації та Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області.

Під час заходу проаналізовано причини випадків отруєння бджіл агрохімікатами у минулому році та узгоджено план дій з попередження хвороб і загибелі бджіл в поточному сезоні.

Старобільський район – лідер із укладання декларацій з сімейними лікарями

В облдержадміністрації відбулась відео-селекторна робоча нарада з актуальних питань в роботі комунальних неприбуткових підприємств Лисичанська, Рубіжного, Сєвєродонецька, Марківського, Міловського, Сватівського, Старобільського, Станично-Луганського та Троїцького районів.

Її провів заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко.

Під час наради розглядалися  питання щодо фінансування ФАПів та укладання декларацій з сімейними лікарями.

Відбулися зміни в процедурі видачі посвідчень водія, підготовки водіїв та акредитації автошкіл

Кабінетом Міністрів України внесено зміни до ряду постанов, пов’язаних з порядком видачі посвідчень водія, підготовки водіїв, а також акредитацією автошкіл.

Перехідними положеннями нормативного акту передбачено запровадження нововведень протягом півроку.

Понад 2,7 тисяч дітей проінформовано про протимінну безпеку

Протягом чотирьох місяців 2737 підлітків на Луганщині були охоплені інформаційною кампанією з протимінної безпеки. Такими є результати проекту «Молодь, що перебуває під найбільшою загрозою від наземних мін та інших вибухонебезпечних залишків війни на підконтрольній та непідконтрольній територіях України», що був реалізований у Луганській та Донецькій областях Данською Радою у справах біженців – Данською Групою з розмінування та за підтримки UNICEF.

Розпочалась щорічна виплата разової грошової допомоги до 5 травня

Органами соціального захисту населення області розпочато виплату разової грошової допомоги до 5 травня відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 20.03.2019 № 327 «Деякі питання виплати у 2019 році разової грошової допомоги, передбаченої Законами України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» і «Про жертви нацистських переслідувань».

Із державного бюджету цьогоріч для на виплату грошової допомоги для Луганської області виділено 30,6 млн гривень.

Станом на 15 квітня 2019 року виплату отримали 15766 осіб на загальну суму 24,053 млн гривень.

На відновлення навколишнього середовища Луганщини сплачено майже 17 мільйонів гривень екоподатку

За січень-березень 2019 року платники податків Луганської області перерахували до зведеного бюджету 16 млн 888 тис. гривень екологічного податку. 9 млн 90 тис. гривень було зараховано до спеціального фонду місцевих бюджетів. Решта 7 млн 796 тис. гривень надійшло до загального фонду державного бюджету.

Упродовж січня-березня 2019 року на обліку в територіальних органах фіскальної служби регіону перебувало понад 1,5 тисячі юридичних та фізичних осіб платників екологічного податку.

Польща надала ще півмільйона доларів на економічне відновлення східної Україні

Уряд Польщі та Програма розвитку ООН у співпраці з Урядом України розпочали третій етап проекту, спрямованого на підтримку розвитку підприємництва серед населення, що постраждало від конфлікту на cході України.

На реалізацію третього етапу проекту «Розвиток підприємництва серед населення, що постраждало від конфлікту» у 2019 році було виділено 520 000 доларів США. Проект має на меті подальше створення нових робочих місць як для переселенців, так і для жителів приймаючих громад, що проживають у підконтрольних Уряду районах Луганської та Донецької областей.