Архів новин

12 апреля 2019

17-18 квітня представники органів місцевого самоврядування, громадськості та місцевих ЗМІ запрошуються на тренінг

Дводенний тренінг відбудеться у Святогірськ у парк-готелі «DolceVita».

Тема заходу: «Розробка та запровадження дієвих механізмів взаємодії між органами місцевого самоврядування, громадськістю та засобами масової інформації».

Мета: налагодити тристоронню комунікацію між органами місцевого самоврядування, громадськістю і засобами масової інформації та дати механізми для їх ефективної взаємодії.

Підбито підсумки роботи штабу з протидії земельному рейдерству

Заступник Міністра юстиції України з питань державної реєстрації Ірина Садовська та виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь провели засідання оперативного штабу з протидії рейдерству та забезпечення прав і свобод власників і користувачів земель.

Сергій Філь привітав поліцейських Луганщини з Днем працівників карного розшуку України

Обласні урочистості відбулися сьогодні, 12 квітня, у міському Палаці культури Сєвєродонецька.

Вітаючи правоохоронців із професійним святом, виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника військово-цивільної адміністрації Сергій Філь зазначив:

Долучайтеся до флешмобу, який відбудеться у Європейський молодіжний тиждень наприкінці квітня

Цьогоріч Європейська Комісія у співпраці з Європейським Парламентом у період з 29 квітня по 5 травня 2019 року організовує Європейський молодіжний тиждень на тему «Демократія та я».

Також, 5 травня, Рада Європи, яка визначає значимість демократичних засад на місцевому та регіональному рівнях, святкуватиме 70-ту річницю з дня створення організації.

З цією метою, Міністерство молоді та спорту ініціює у період з 29 квітня по 13 травня проведення низки заходів для молоді в усіх регіонах України, зокрема, проведення у мережі Інтернет флешмобу на тему «Демократія і я».

Минулоріч на Луганщині оздоровилися та відпочили понад 26 тисяч дітей

Оздоровленням та відпочинком у 2018 році охоплено 26,5 тисяч дітей шкільного віку, або 50,2 % від загальної чисельності.

З них оздоровлено 7,8 тисяч (14,7%), організовано відпочинок 18,8 тисячам (35,5%). Оздоровлено та охоплено відпочинком 20,9 тис. (62,5 %), які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

Завершується ремонт дороги між Рубіжним і Сєвєродонецьком

На дорозі державного значення Р-66 «КПП «Деміно-Олександрівка» – Сватове – Лисичанськ – Луганськ» на ділянці км 155+300 – км 158+800 (від Рубіжного до Сєвєродонецька) закінчується поточний середній ремонт.

Введення дороги в експлуатацію – початок травня поточного року. Наразі триває ремонт автодороги біля села Воєводівка.

Роботи з укладення нижнього вирівнюючого шару були розпочаті навесні минулого року. Після відповідного фінансування від Укравтодору, дорожники укладають верхній шар покриття.

Піротехніками на Луганщині вилучено чотири гранати

Протягом минулої доби, 11 квітня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 3 га території у Попаснянському районі.

Загалом виявлено та вилучено чотири ручних гранати.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

- негайно повідомте чергові служби органів внутрішніх справ, ДСНС (за тел. 101);

Цьогоріч платники Луганщини перерахували до бюджету майже 684 мільйони ЄСВ

У січні-березні 2019 року підприємства і підприємці Луганської області сплатили до бюджету 683,7 млн гривень єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Нагадаємо, єдиний внесок автоматично розподіляється Державною казначейською службою України за видами загальнообов’язкового державного соціального страхування відповідно до визначених пропорцій та перераховується за призначенням – на рахунки, відкриті в держказначействі на ім’я фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування і пенсійного страхування.

Мінекономрозвитку запустило офіційний веб-портал координації міжнародної технічної допомоги ProAID

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України за підтримки Офісу ефективного регулювання BRDO, Асоціації «IT Ukraine» та Команди підтримки реформ запустило офіційний портал координації міжнародної технічної допомоги в Україні – ProFID.