Архів новин

05 апреля 2019

Обласна влада вживає заходи щодо недопущення надзвичайної ситуації на шахті у Золотому

Сьогодні відбулося перше засідання комісії з питань обстеження виконаних робіт за проектом «Здійснення невідкладних заходів, пов’язаних з запобіганням виникненню надзвичайної ситуації техногенного характеру y зв’язку з затопленням шахт Первомайсько-Стаханівського вугледобувного регіону Луганської області ВП «Шахта «Золоте» ДП «Первомайськвугілля».

Провів захід голова комісії, створеної розпорядженням виконуючого обов′язки голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Філя, заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

Головна наша мета – щоб люди по обидва боки від лінії зіткнення споживали якісну воду, – Вадим Черниш

Міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш разом із заступником голови облдержадміністрації Юрієм Клименком відвідали водозабір комунального підприємства «Попаснянський районний водоканал».

Метою робочої поїздки Міністра на Луганщину є дослідження безпеки та якості роботи загальної системи функціонування об’єктів, що забезпечують водою населення. Зокрема, питання очищення води, постачання води населенню Луганської області, модернізацію водоканалів, які розташовані на території області.

Обрано голову Луганської обласної молодіжної ради

Сьогодні, 5 квітня, у Сєвєродонецьку відбулось перше засідання оновленої Луганської обласної молодіжної ради. 

На порядок денний було винесено питання щодо обрання голови, заступника голови та секретаря Луганської обласної молодіжної ради.

В облдержадміністрації розглянули варіанти підтримки місцевих виробників молока

Відповідна нарада ініційована Департаментом агропромислового розвитку облдержадміністрації.

Як повідомила заступник директора цього структурного підрозділу Любов Безкоровайна, за підсумками декількох виїзних нарад щодо державної підтримки сільгосптоваровиробників, які відбулися у березні, виникла низка питань, що потребують усебічного обговорення.

Тож, у Сєвєродонецьку сьогодні зібралися виробники, переробники молочної продукції та представники мережевих магазинів Луганщині.

Не перевищено епідемпоріг захворюваності на ГРВІ та грип (- 54,89 %) в області

За чотирнадцятий тиждень 2019 року, станом на 5 квітня, епідемічний поріг захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) та грип у Луганській області не перевищено (- 54,89 %).

При епідемічному пороговому рівні 55,8 захворюваність склала 25,2 на 10 тисяч населення. 

Усього в області за тиждень на ГРВІ захворіло 1715 осіб, з них 1173 (68,4 %) дитини віком до 14 років.

Госпіталізовано 96 хворих, у тому числі 65 дітей віком до 14 років.

МОМ продовжує набір підприємців для участі у тренінгах з розширення власного бізнесу

Міжнародна організація з міграції у рамках проекту «Зміцнення самозабезпечення внутрішньо переміщених осіб та громад, що постраждали від конфлікту в Україні», який фінансується Федеративною Республікою Німеччина, продовжує набір зацікавлених підприємців до участі у тренінгах із розширення власного бізнесу.

До участі у тренінгах запрошуються особи із числа внутрішньо переміщених осіб та членів місцевих громад, жінки та чоловіки, віком від 18 до 60 років, бізнес яких відповідає наступним критеріям:

Важливе оголошення

8 квітня 2019 року о 15:00 в облдержадміністрації (м. Сєвєродонецьк, проспект Центральний, 59, 2-й поверх, прес-центр) відбудетеся засідання Комісії з оцінки корупційних ризиків в Луганській обласній державній адміністрації. Склад Комісії затверджено розпорядженням голови облдержадміністрації від 28.02.2017 року № 116 (зі змінами).

Минулоріч субвенції та дотації з обласного бюджету профінансовані у сумі 34,1 млн гривень

Зокрема, на виконання повноважень військово-цивільних адміністрацій, утворених відповідно до Указу Президента України від 05.03.2015 № 123 «Про утворення військово-цивільних адміністрацій», виділено іншу дотацію місцевим бюджетам в сумі 6,2 млн гривень.

На реалізацію проектів-переможців обласного конкурсу проектів місцевого розвитку касові видатки склали 4,9 млн гривень, або 98 % до запланованого в обласному бюджеті.

Інша субвенція на проведення проектів культурного обміну між Луганською та Львівською областями перерахована у сумі 364,5 тис. гривень або 100 % до плану.

Реалізується районна цільова соціальна програма «Освіта Кремінщини на 2017-2020 роки»

Ця Програма орієнтована на комплексний розвиток мережі освітніх закладів та забезпечення доступу до якісної загальної середньої освіти.

Так, протягом 2018 року в рамках реформи Нова українська школа для учнів перших класів придбано інтерактивні комплекси з технічним обладнанням, ламінатори, багатофункціональні пристрої, сучасні меблі, комплекти навчального обладнання для кабінету початкової школи (Multimind).

Субсидії у травні автоматично перепризначать трьом мільйонам сімей

Щороку у травні відбувається процес перепризначення субсидій на новий рік. Цьогоріч автоматичне перепризначення субсидій стосуватиметься трьох мільйонів домогосподарств. Решті потрібно буде оновити Заяву та Декларацію про доходи.

Готівкову субсидію буде призначено тим сім’ям, в яких станом на травень-червень не буде заборгованості за комунальні послуги. Пенсіонери отримуватимуть допомогу готівкою через Пенсійний фонд та Укрпошту, ті, хто ще не на пенсії – через Ощадбанк.

На 100 % до фактичних видатків у 2018 році здійснено розрахунки з місцевими бюджетам Луганщини

Про це повідомлено на засіданні колегії облдержадміністрації. Зокрема, розрахунки з бюджетами міст, районів та ОТГ Луганської області у загальному фонді здійснені наступним чином.

Додаткова дотація з місцевого бюджету на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров'я профінансована в повному обсязі. Касові видатки склали 197,5 млн гривень, або 100 % до затверджених призначень.

Ірина Фріз зустрілася з ветеранськими організаціями Луганщини

Міністр у справах ветеранів України Ірина Фріз у рамках робочої поїздки провела зустріч з представниками ветеранських організацій Луганської області.

У заході також взяли участь заступники голови облдержадміністрації Ольга Лішик та Юрій Клименко, заступник Міністра Олександр Терещенко, представник Луганської області у громадській раді при Міністерстві у справах ветеранів Володимир Правенький.