Архів новин

24 апреля 2019

Геннадій Іваненко розповів представникам західноукраїнських медіа про реформи на Луганщині

Заступник голови Луганської облдержадміністрації Геннадій Іваненко зустрівся з представниками засобів масової інформації, які відвідали Луганщину в рамках прес-туру «Реформи в Україні очима журналістів регіональних медіа», ініційованого Харківським прес-клубом.

Працівники ЗМІ з Львівської, Івано-Франківської, Закарпатської і Луганської областей мали змогу поставити питання щодо позитивних результатів та особливостей впровадження на Луганщині реформ медичної та освітньої сфер, а також децентралізації.

«Сумнівні» борги за газ не впливатимуть на субсидію

Незаконні донарахування в платіжках споживачів додаткових обсягів природного газу за приведення до стандартних умов не братимуться до уваги управліннями соціального захисту населення під час перепризначення у травні субсидій на новий рік.

Міністерство соціальної політики України, враховуючи позицію НКРЕКП про неправомірність дій операторів газорозподільчих мереж, ініціювало зміни до Постанови КМУ № 848. Вони передбачають право субсидіантів на автоматичне перепризначення допомоги на новий період за наявності «сумнівного» боргу за газ.

Нагальні проблеми зміцнення українського інформаційного простору обговорили в облдержаміністрації

Питання інформаційної безпеки та протидії ворожій пропаганді обговорювалися на черговому засіданні робочої групи з питань збільшення україномовного контенту в Луганській області, що провів заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

Уряд спрямував громадам 2,1 млрд грн на розвиток інфраструктури, – Зубко

Держава спрямовує 2,1 млрд гривень субвенції місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад у 2019 році. У розрахунку на одного жителя сільської місцевості – 495 гривень. 806 ОТГ у поточному році отримають кошти для підвищення якості надання послуг, реконструкцію та ремонт вулиць, доріг, створення ЦНАПів, відбудову шкіл, дитсадочків, об’єктів водопостачання, впровадження енергоефективних заходів, закупівлю транспортних засобів тощо.

У Сєвєродонецьку відбулась поминальна молитва за загиблими героями-чорнобильцями

Сьогодні, 24 квітня, з нагоди 33-ї річниці Чорнобильської трагедії у Свято-Хресто-Воздвиженському храмі відбулась поминальна молитва за загиблими героями-чорнобильцями.

Вшанувати їх пам’ять прийшли представники міських і районних осередків громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» та учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. До них долучився заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко.

З початку року мобільний сервісний центр МВС в Луганській області надав 545 послуг

Так, 1 січня по 31 березня поточного року мобільним сервісним центром МВС здійснено 16 виїздів до Кремінної, Попасної, Троїцьку, Станиці-Луганській та Новопсков.

Жителям цих населених пунктів надано 545 послуг. А саме: реєстрація (перереєстрація) транспортних засобів – 128; заміна посвідчення водія – 45; видача посвідчень водія міжнародного зразка – 3; прийнято запитів на отримання довідок про відсутність (наявність) судимості – 369.

Реформування охорони здоров’я в умовах децентралізації

Для представників об’єднаних територіальних громад на базі відпочинку «Прилісне» у Кремінському районі відбувся тренінг на тему: «Моделювання системи надання медичних послуг (первинна медична допомога) на рівні об’єднаної територіальної громади».

В області діють 134 середніх та малих підприємств харчової промисловості, – брифінг

Про стан та перспективи розвитку харчової промисловості області під час брифінгу для ЗМІ розповів заступник директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Микола Партала.

Він зазначив, що сьогодні харчову та переробну промисловість представляють 134 середніх та малих підприємств, які працюють у 8 підгалузях: хлібопекарська, борошномельно-круп’яна, олійно-жирова, м’ясна, молочна, пиво-безалкогольна, комбікормова, кондитерська.

Кількість працівників в галузі складає 2032 особи.

Піротехніками на Луганщині обстежено 4,1 га території області

Протягом минулої доби, 23 квітня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 4,1 га території у Попаснянському та Станично-Луганському районах й місті Кремінна.

Виявлено та вилучено одну одиницю вибухонебезпечних предметів, а саме: артилерійський снаряд.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Майже 13 тисяч жителів Луганщини задекларували 347 млн грн доходів, отриманих минулого року

Протягом січня-квітня поточного року жителі Луганщини подали 12 тис. 746 декларацій про майновий стан і доходи, отримані у 2018 році.

Це на 234 декларації більше, ніж за аналогічний період минулого року.