Архів новин

23 апреля 2019

Сергій Наєв зустрівся з Міністром оборони Королівства Данія паном Клаусом Хйорт Фредеріксеном

Зустріч відбулась сьогодні у Краматорську, під час якої данська делегація дізналася про ситуацію в районі проведення операції та вздовж кордону України.

Зокрема, Командувач Об'єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв навів численні факти порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації. З початку цього року позиції ООС обстріляні 932 рази, з яких 387 разів – із застосуванням важкого озброєння.

У минулому році 85 відсотків дітей області охоплено вакцинацією, – брифінг

Під час брифінгу для ЗМІ про це повідомила в.о. директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Інна Фесенко.

Спікер зазначила, що регіони країни, у тому числі Луганська область, отримує імунобіологічні препарати із Державного підприємства МОЗ України «Укрвакцина» за рахунок коштів дербюджету.

Так, у минулому році отримано вакцин на 4 млн гривень, у 2017 році – 3,6 млн гривень.

Рятувальники Луганщини отримали навчальний пункт

Навчальний пункт Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Луганській області відкрився в м. Рубіжному. В урочистостях взяли участь заступник Голови ДСНС України Микола Ільченко, начальник ГУ ДСНСУ в Луганській області Михайло Пшик, заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Юрій Клименко, представники міжнародних організацій тощо.

З моменту передислокації Головного управління до м. Сєвєродонецька у 2014 році постала проблема з навчанням пожежних – рятувальників, адже особовий склад був вимушений навчатися у інших областях України.

51 нагороду завоювали спортсмени області на чемпіонаті України з кікбоксингу

З 18 по 21 квітня у Харкові відбувся чемпіонат України з кікбоксингу WPKA серед дорослих, юніорів, старших юнаків та юнаків.

В особистій першості змагались понад 590 учасників із 17 областей країни.

Луганську область на змаганнях представляли 19 спортсменів: учні 3-х груп спортивної майстерності Школи гун-фу «Дракон і Тигр» Міського клубу східних бойових та оздоровчих систем із Сєвєродонецька, Лисичанська і Тошківки.

Наші спортсмени виступали в змагальних розділах: семі-контакт, лайт-контакт, фул-контакт та лоу-кік.

Проведений аналіз балансу трудових ресурсів області за 2018 рік

Про це під час апаратної наради доповів начальник управління праці та зайнятості населення Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Євген Жданов.

Він зазначив, що мета аналізу – отримання найбільш реальних показників,  визначення на підконтрольній українській владі території області долі незайнятої частини населення у контексті працевлаштування.

Сергій Філь привітав призовників Луганщини із початком служби

Виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь привітав новобранців, яких призвано на строкову військову службу. Близько сотні призовників зібралися в Луганському обласному військовому комісаріаті перед відправкою до навчальних центрів.

Очільник області зауважив, що завдяки рішенням керівництва держави, військові-строковики не будуть проходити службу у зоні дії Операції об’єднаних сил.

Минулоріч в області втілювалися стратегічні проекти регіонального розвитку

На апаратній нараді підбито підсумки роботи Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації за 2018 рік.

Доповідачем виступив директор Департаменту Сергій Медведчук.

Він зазначив, що минулоріч було визначено три стратегічні напрями регіонального розвитку, за якими працював Департамент.

А саме,  Державна стратегія регіонального розвитку України до 2020 року, Стратегія розвитку Луганської області до 2020 року та Стратегії розвитку територій.

На Луганщині триває розбудова інформаційної сфери та зміцнення громадянського суспільства

Сьогодні, 23 квітня, виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь провів апаратну нараду.

Про підсумки роботи Департаменту масових комунікацій облдержадміністрації за 2018 рік та пріоритетні напрями роботи на 2019 рік розповів директор Департаменту Олександр Костенко.

Піротехніками на Луганщині обстежено 1,9 га території області

Протягом минулої доби, 22 квітня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 1,9 га території у Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Виявлено та вилучено одну одиницю вибухонебезпечних предметів, а саме: мінометну міну.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою: