Прес-центр22 квітня 2019, 16:04

У Старобільську встановлять пам’ятник загиблим військовослужбовцям у місцевому парку

Сьогодні, 22 квітня, заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко провів друге засідання комісії з питань спорудження пам’ятників і монументів на території області.

Про виконання протокольних доручень за підсумками першого засідання щодо вибору та погодження місць встановлення у Сєвєродонецьку та Старобільську пам’ятників (скульптурних композицій, меморіалу) загиблим військовослужбовцям, які захищали суверенітет та територіальну цілісність України, доповів в. о. начальника управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Михайло Івасішин.

Він зазначив, що Старобільська міська рада запропонувала звести пам’ятник загиблим захисникам України на території меморіального комплексу у місцевому парку.

Зі свого боку Юрій Клименко додав, що необхідно під час встановлення зазначеної споруди, реконструювати увесь парк та висадити зелені насадження.

А Сєвєродонецькою міською радою поки не визначено остаточне місце розташування пам’ятника.

Під час комісії облдержадміністрації розглядалися умови проведення конкурсу на кращі проектні пропозиції щодо пам’ятників у зазначених містах.

Заступник начальника управління – начальник відділу охорони культурної спадщини управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації Володимир Виборний зазначив, що згідно з постановою Кабінету Міністрів України 25 листопада 1999 року «Про затвердження порядку проведення архітектури та містобудівних конкурсів» передбачено як створення архітектурних об’єктів, так й об’єктів монументально-декоративного мистецтва.

Володимир Виборний навів приклад позитивного досвіду інших області, в яких вже відбулись такі заходи.

Усі надані пропозиції будуть враховані та надані відповідні доручення.