Прес-центр17 квітня 2019, 16:04

Сергій Філь закликав владу та громадськість разом протидіяти наркотичному лиху

Сьогодні, 17 квітня, виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь провів нараду щодо протидії незаконного розповсюдження наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів через мережу Інтернет.

«На фасадах будинків у Сєвєродонецьку, Лисичанську, Рубіжному з’являються все більше нарконаписів. Це велика проблема, бо майже кожна дитина зараз користується месенджерами Viber та Telegram і бачить цю «рекламу», – зазначив очільник Луганщини. – Наша правоохоронна система, на жаль, з цими викликами не може впоратись. Наркоторгівлю в цілому ми зараз перемогти не зможемо, але створити значні перешкоди продавцям та покупцям, щоб убезпечити наших дітей – повинні».

Під час наради поліцейські ознайомили присутніх з заходами, які вживаються щодо протидії наркозлочинності, особливо в підлітковому середовищі.

Також обговорено проблемні питання, що хвилюють жителів міст, на будинках яких з’являються написи з контактами торгівців смертельним зіллям, та кроки щодо їх вирішення.

Крім того, заплановано провести інформаційно-роз’яснювальну кампанію серед молоді щодо згубного впливу наркотичних речовин на організм людини.

Сергій Філь закликав усіх небайдужих долучатися для розробки стратегії між правоохоронними, державними органами та громадськості,  які можуть вплинути на цю ситуацію.