Прес-центр31 серпня 2021, 13:08

Дітям загиблих воїнів, які відмінно навчатимуться, Сергій Гайдай подарує ноутбуки

Напередодні Дня знань голова облдержадміністрації Сергій Гайдай привітав дітей загиблих захисників України із початком нового навчального року, побажав міцного здоров'я та успіхів у навчанні.

«Ми в неоплатному боргу перед вашими батьками. Завжди будемо пам'ятати і шанувати їх подвиг та героїзм у боротьбі за наш мир і свободу всього українського народу, –  зазначив Сергій Гайдай та звернувся до старшокласників. – Хочу щоб ви старанно навчалися. А для цього буду вас мотивувати – ті хто по закінченню навчального року отримають відмінні оцінки, чекає від мене подарунок – ноутбук. Тож в кінці учбового року зустрінуся з вами ще раз».

Очільник області вручив кожному учню шкільні рюкзаки та канцелярські товари. А 17-річному Олександру Чепізі, який вступив до навчального закладу у Новоайдарі – ноутбук.

Наразі в Луганській області нараховується 51 дитина загиблих (померлих) учасників АТО/ООС, яким встановлено статус особи, на яку поширюється чинність Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», з них 17 дітей шкільного віку.