Архів новин

24 августа 2021

У Сєвєродонецьку завершився надмарафонський пробіг "Схід і Захід разом"

Cьогодні у Сєвєродонецьку фінішували учасники Всеукраїнського надмарафонського пробігу "Схід і Захід разом", що присвячено 30-й річниці Незалежності України.
Нагадаємо, що пробіг тривалістю 26 днів та довжиною 1388 км. за маршрутом Львів – Сєвєродонецьк проходив через 10 областей України: Львівську, Тернопільську, Хмельницьку, Вінницьку, Черкаську, Кіровоградську, Запорізьку,
Дніпропетровську, Донецьку та Луганську.
Учасники акції по черзі змінюючи один одного на дистанції, передавали Державний Прапор України.

30 років Незалежності України – це суттєвий досвід у розбудові державності, – Сергій Гайдай

Про це сказав голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації під час урочистої церемонії відкриття свята з нагоди 30-ї річниці Незалежності України.

Промова Президента Володимира Зеленського з нагоди 30-ї річниці незалежності України

Шановні пані та панове!
Високоповажні гості України!
Наші брати, наші партнери, наші друзі!
Шановні громадяни України!
Дорогий український народе!

Я вітаю всіх нас із цим великим і важливим днем! Сьогодні ми відзначаємо 30-ту річницю проголошення незалежності України!
30-ту річницю її здобуття! А справедливіше, на мій погляд, сказати: 30-ту річницю відновлення незалежності України! Бо 24 серпня 1991 року Україна відновила свою державність. А 24 серпня 2021 року Україна нарешті усвідомлює це, говорить про це, пишається цим.

Сергій Гайдай вручив сертифікати на оздоровлення та отримання будинку захисникам України та ноутбуки синам загиблих героїв

Луганщина завжди шанувала та турбувалася про своїх захисників. Тож сьогодні Сергій Гайдай вручив сертифікат на отримання приватного будинку прикордоннику, учаснику бойових дій Олександру Іпполітову. Також військовослужбовцям Михайлу Ткачуку та Валерію Щербаку вручено сертифікати на оздоровлення у санаторіях Закарпаття.

Луганщина святкує 30-річчя Незалежності України

Урочисті заходи з нагоди святкування Дня Незалежності України розпочалися сьогодні в Сєвєродонецьку.

Лабораторно підтверджено 62 нових випадки COVID-19 в області. Від ускладнень померло п’ять осіб

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – 11, Сєвєродонецьк – десять, Кремінна – одне, Біловодськ ­­– три, Білокуракино – два, Марківка – сім, Новопсков – дев’ять, Попасне – чотири, Сватове – п’ять, Станиця Луганська – десять.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 28 030 випадків.

Одужали – 26 316 ( 19 за останню добу), лікуються – 714 (146 – стаціонарно, 568 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіли 1 192 дитини віком до 17 років. З них одужали – 1 141.

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая з нагоди 30-ї річниці Незалежності України

Шановні жителі Луганської області! Дорогі земляки!

Щиросердно вітаю з головним державним святом – Днем Незалежності України!

24 серпня 1991 року відбулася доленосна історична подія – була відновлена державна незалежність України. Це підтвердило тривалий складний шлях українського народу до самостійності та соборності.

Наша країна має велику тисячолітню історію. За цей час сталося багато драматичних, інколи трагічних подій, через які ми, на жаль, не могли вибороти незалежність.