Архів новин

11 августа 2021

Понад 114 тонн міжнародної гуманітарної допомоги прослідувало до тимчасово окупованої території

Сьогодні прикордонники Луганського загону оформили та пропустили через лінію розмежування у КПВВ «Щастя» 20 автомобілів із гуманітарною допомогою від Управління Верховного комісара ООН.

У автівках переміщували будівельні матеріали, предмети й обладнання медичного призначення загальною вагою понад 114 тонн, призначені для цивільного населення, яке проживає на тимчасово окупованій території України.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 23 артилерійських снаряди

Протягом минулої доби, 10 серпня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 3,62 га місцевості у Сєвєродонецькому та Щастинському районах.

Під час обстеження виявлено та вилучено 23 артилерійських снаряди, вісім мінометних мін й вісім гранат.

Також, у рамках реалізації спільного проекту ДСНС та Данської ради у справах біженців/Данської групи з розмінування, щодо очищення (розмінування) забрудненої вибухонебезпечними предметами території Луганщини, обстежено 0,21 га у Сєвєродонецькому районі. Виявлено шість вибухонебезпечних предметів.

Важливо: Уряд продовжує адаптивний карантин до 1 жовтня 2021 року

На засіданні Кабінету Міністрів України 11 серпня 2021 року прийнято рішення про продовження адаптивного карантину, а також продовження режиму надзвичайної ситуації до 1 жовтня 2021 року.

За словами Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, поточна епідемічна ситуація повністю контрольована, але фахівці починають фіксувати перші негативні тенденції щодо зростання кількості госпіталізацій і важких хворих на коронавірус.

Окреслено напрями розвитку агропідприємництва України

Заступник голови облдержадміністрації Наталія Романенко взяла участь у селекторній нараді Міністерства аграрної політики та продовольства України під проводом першого заступника міністра Тараса Висоцького.

Він повідомив учасникам про продовження  виконання повноважень в аграрній сфері, ведення ефективної та конструктивної роботи. На нараді обговорювалися питання проведення інвентаризації земель державної власності, державної підтримки тваринництва і агровиробників, які вирощують нішеві культури (гречку, просо, жито, овес).

Переваги приватизації держмайна проаналізовані із підприємцями регіону

Як зазначив перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов, звертаючись до представників бізнес-середовища Луганщини, питання відкритої приватизації та залучення інвестицій є однією з ключових реформ Президента України та Уряду, яку реалізовує Фонд державного майна України.

Потенційні об’єкти приватизації, можливості ініціювання приватизації державного майна та нового сервісу автоматичної оцінки нерухомості обговорили сьогодні, 11 серпня, на засіданні ради підприємців при Сєвєродонецькій райдержадміністрації.

Тариф на електроенергію для населення буде знижено, – Денис Шмигаль

За ініціативи Президента Володимира Зеленського, тариф на електроенергію для домогосподарств, які споживають менше 250 кВт на місяць, буде знижено до 1,44 грн за кВт/год. Про це заявив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час чергового засідання Уряду 11 серпня.

На Луганщину завітала делегація Румунії

Перший заступник голови ОДА Олексій Смирнов провів зустріч з румунською делегацією на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом Румунії в Україні Крістіаном-Леоном Цуркану.

У вітальному слові Олексій Смирнов подякував закордонним партнерам за усебічну підтримку України у боротьбі за територіальну цілісність країни, соціально-економічну підтримку Луганської області в рамках програм з розвитку.

Цифровізація: Межі громад з’явилися на публічній кадастровій карті

Держгеокадастр додав новий шар на Публічну кадастрову карту – «Межі територіальних громад». Він може стати у пригоді власникам земельних ділянок, землевпорядникам, органам місцевого самоврядування та представникам державної влади.

Лабораторно підтверджено 57 нових випадків COVID-19 в області

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – 15, Рубіжне – три, Сєвєродонецьк – чотири, Кремінна –два, Марківка – два, Мілове – одне, Новоайдар – три, Новопсков – одне, Попасна – одне, Сватове – чотири, Станиця Луганська – 17, Старобільськ – чотири.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 27 472 випадках.

Одужали – 26 016 (29 за останню добу), лікуються – 475 (112 – стаціонарно, 363 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіли 1 152 дитини віком до 17 років. З них одужали – 1 118.

До зведеного бюджету платники Луганщини перерахували майже 4,5 мільярда гривень податків і зборів

Протягом січня-липня 2021 року платники Луганщини спрямували до зведеного бюджету 4 млрд 471 млн гривень.

Це на 1 млрд 035 млн гривень більше, ніж у січні-липні минулого року.

Зокрема, до державної скарбниці надійшло 2 млрд 114 млн гривень. У порівнянні з показниками за аналогічний період 2020 року надходження зросли на 641,8 млн гривень.

До освітніх центрів «Донбас – Україна» на Луганщині звернулося понад 800 осіб

До освітніх центрів «Донбас – Україна» за консультацією звернулося 809 осіб із тимчасово окупованої території.

З них направлено для проходження річного оцінювання та державної підсумкової атестації до закладів загальної середньої освіти для отримання документу державного зразка: