Архів новин

02 августа 2021

Луганщині виділено понад 20 мільйонів гривень держсубвенції для придбання житла дітям-сиротам та позбавленим батьківського піклування

Відбулося засідання обласної комісії з розподілу коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проєктні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

Відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» Луганській області виділено відповідну субвенцію в обсязі 20 млн 806 тис. гривень.

Будь-яка вакцина не дає стовідсоткової гарантії від хвороби, але у випадку зараження мінімізує шанси ускладнень, – Сергій Гайдай

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай відвідав центр масової вакцинації у Сєвєродонецьку.

Там він ознайомився з налагодженою роботою медиків та поспілкувався з жителями міста, що прийшли вакцинуватися, і журналістами.

Перелік об’єктів державного майна на Луганщині щодо пропозицій оренди та малої приватизації на серпень

Фонд державного майна України у Луганській області представив перелік актуальних пропозицій оренди об’єктів державної нерухомості, а також бюлетень інвестиційно-привабливих об’єктів малої приватизації в Луганській області на серпень 2021 року.

За посиланнями:

У День Незалежності в Києві вперше відбудеться фестиваль «Пульс Гідності»

Фестиваль об'єднає в історичному центрі міста, на Володимирській гірці, багато унікальних локацій і майданчиків, які продемонструють громаді та гостям столиці здобутки захисників і захисниць України, а також залучить відомих гостей, громадських активістів, музикантів, спортсменів, лідерів ветеранського розвитку.

Одна з ключових локацій заходу - ярмарок ветеранського підприємництва «Створено Захисниками».

Відзначення 30-річчя незалежності України «Ти у мене єдина»

У межах відзначення 30-річчя незалежності України відбудеться понад 150 святкових заходів по всій країні. Адже 30 років незалежності – це справді знакова подія, яку неможливо вмістити у вузькі межі формальних святкувань. Тому що Україна – молода країна з багатовіковою історією.

Велике будівництво на Луганщині: Фотозвіт з реконструкції школи-гімназії у Новоайдарі

Велике будівництво на Луганщині: Фотозвіт з реконструкції школи-гімназії у Новоайдарі

Велике будівництво на Луганщині: Фотозвіт з реконструйованої багатопрофільної лікарні у Біловодську

Велике будівництво на Луганщині: Фотозвіт з реконструйованої багатопрофільної лікарні у Біловодську

Велике будівництво на Луганщині: Фоторепортаж з ремонту траси Н-26 "Чугуїв - Мілове" на 208 кілометрі

Велике будівництво на Луганщині: Фоторепортаж з ремонту траси Н-26 "Чугуїв - Мілове" на 208 кілометрі

Виготовленим на честь мільйонної тонни зібраного врожаю короваєм пригостили малечу з обласного будинку дитини

Сьогодні, 2 серпня, очільник Луганщини Сергій Гайдай зустрівся з сільгоспвиробниками області, після чого зазначив: «Наші аграрії зібрали гідний врожай. Вони щороку прагнуть досягти більшого, опановують нові технології, застосовують сучасні транспортні засоби. Тому, шана нашим фермерам!»

Мільйонну тонну ранніх зернових вони зібрали в минулу п’ятницю, а сьогодні намолочено вже 1 мільйон 300 тисяч тонн.

За прогнозами, очікується 1 мільйон 600 тисяч тонн. Це на 150 тисяч тонн більше, ніж в минулому році. Відповідно, цьогоріч зросла й врожайність.

Лабораторно підтверджено шість нових випадків COVID-19 в області

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – одне, Рубіжне – два, Сєвєродонецьк – три.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 27 170 випадках.

Одужали – 25 808, лікуються – 390 (89 – стаціонарно, 301 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіли 1 127 дітей віком до 17 років. З них одужали – 1 100.

Рівень госпіталізації в області на 100 тисяч населення дорівнює 13,1 (при пороговому 60).

Усього з початку пандемії на Луганщині від цієї хвороби померли 972 людини.

Громади Луганщини отримали в розпорядження понад 24,7 млн гривень податку на нерухомість

За січень - червень 2021 року до місцевих бюджетів Луганщини надійшло 24 млн 709,8 тис. гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. В порівнянні з аналогічним періодом 2020 року надходження збільшились на 9 млн 610,3 тис. гривень.

Юридичні особи перерахували 19 млн 616,6 тис. гривень, фізичні особи - 5 млн 093,2 тис. гривень.

Увага! Попередження про пожежну небезпеку в області

За даними Українського гідрометеорологічного центру, 2 серпня у Луганській області переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Відпочиваючи на природі, подбайте про те, щоб ваш відпочинок був максимально безпечним як для вас, оточуючих, так і для навколишнього середовища. Важливо не допускати спалювання сухої рослинності, стерні, адже саме з цієї причини полум`я вогню нерідко перекидається на лісові насадження і може призвести до лісових пожеж та досягнути рівня надзвичайної ситуації.

Протягом пожежонебезпечного періоду забороняється: