Прес-центр2 серпня 2021, 16:08

Луганщині виділено понад 20 мільйонів гривень держсубвенції для придбання житла дітям-сиротам та позбавленим батьківського піклування

Відбулося засідання обласної комісії з розподілу коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проєктні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

Відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» Луганській області виділено відповідну субвенцію в обсязі 20 млн 806 тис. гривень.

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 26 травня 2021 року № 615 регіональна комісія визначає потребу регіону відповідно до пропозицій, поданих місцевими комісіями, та формує пропозиції щодо розподілу обсягу субвенції між місцевими бюджетами.

Члени комісії розглянули питання щодо формування регіональних списків осіб у порядку черговості відповідно до дати включення у список громадян, які користуються правом позачергового отримання жилих приміщень, визначення потреб області, поданих місцевими комісіями, утвореними відповідно до чинного законодавства України, схвалення пропозиції щодо розподілу субвенції за напрямом – виплата відповідної грошової компенсації за належні для отримання житлові приміщення відповідно до регіональних загальних списків згідно з датою взяття їх на квартирний облік.