Архів новин

12 августа 2021

Громади, де вакцинують найбільший відсоток населення, можуть отримати держсубвенцію на соцеконом розвиток територій, – Сергій Гайдай мотивував жителів у Новоайдарі

Перебуваючи в Щастинському районі, голова облдержадміністрації відвідав центр масової вакцинації населення в Новоайдарі.

Він розташований у КНП «Новоайдарська багатопрофільна лікарня» (вул. Незалежності 20-з).

«Наразі на Луганщині зроблено 114 100 щеплень від COVID-19. Штаму «Дельта» в області поки що не зафіксовано, але він поширюється в сусідніх регіонах та, на жаль, активно вражає дітей. Чекаємо, що люди почнуть вакцинуватися активніше», – наголосив Сергій Гайдай.

Жителі області для щеплення можуть обрати будь-яку вакцину від чотирьох виробників, – Сергій Гайдай у центрі масової вакцинації в Сєвєродонецьку

Сьогодні, 12 серпня, очільник Луганщини перевірив роботу центрів масової вакцинації населення області, зокрема, в Сєвєродонецьку. А саме, в міському Палаці культури.

«В усіх пунктах щеплення та центрах масової вакцинації на Луганщині є достатня кількість вакцин проти COVID-19. Крім того, ми вакцинуємо людей, які перетинають КПВВ у Станиці Луганській. Жителі області можуть обрати будь-яку вакцину від чотирьох виробників», – зазначив голова обласної державної адміністрації Сергій Гайдай, спілкуючись із журналістами на виїзному брифінгу.

Регіональна комісія з ТЕБ та НС заборонила палити стерню та запровадила цілодобове чергування протипожежних формувань

Одразу п’ять питань, пов’язаних із посиленням пожежної безпеки в період збирання та зберігання нового врожаю, а також поліпшення протипожежної та техногенної безпеки об’єктів з масовим перебуванням людей розглянуто на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій під головуванням очільника області Сергія Гайдая.

Триває прийом заявок на конкурс з реалізації проєктів у рамках здійснення обмінів молоддю України та Литви

Відповідно до Угоди між Урядом України та Урядом Литовської  Республіки про Раду обмінів молоддю України та Литви, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2015 року № 1016, та Порядку здійснення обмінів молоддю України та Литви та проведення заходів відповідно до Угоди між Урядом України та Урядом Литовської Республіки про Раду обмінів молоддю України та Литви, затвердженого наказом Міністерства молоді та спорту від 16 листопада 2016 року № 4297, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України від 18 листопада 2016 р.

Фінансування пенсій та грошової допомоги серпня 2021 року

11 серпня 2021 року Пенсійним фондом України, згідно із затвердженим графіком, продовжено фінансування пенсій серпня.

Пенсіонерам Луганської області на виплати спрямовано 651,78 млн грн або 100% потреби дня.

Виплату буде проведено у визначену кожному пенсіонеру дату у встановленому порядку.

За інформацією Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області

До уваги юридичних осіб!

Управління забезпечення реалізації повноважень у Луганській області Регіонального відділення Фонду державного майна України по Донецькій та Луганській областях пропонує юридичним особам стати новим балансоутримувачем об’єкта державної власності:

- захисна споруда цивільного захисту - сховище літер «А», обліковий № ВГ-11632, загальна площа 2015,9 кв.м, за адресою: Луганська обл., м. Сєвєродонецьк, вул. Федоренка, 10-н.

З пропозиціями звертатися за адресою: м. Сєвєродонецьк, бульвар Дружби народів, 32-А, каб. № 404.

Контактний телефон для довідок: (06452) 4-23-47.

На Луганщині контррозвідка СБУ затримала агента російської воєнної розвідки: звітував про українські сили і засоби у районі проведення ООС

У Луганській області контррозвідники Служби безпеки України виявили і затримали агента Головного розвідувального управління Генерального Штабу Збройних Сил РФ.

Встановлено, що громадянин іноземної держави, який тимчасово проживає на території одного з регіонів України, за завданням представників спецслужби країни-агресора періодично виїжджав у зону проведення ООС для збору розвідувальної інформації.

За цю «роботу» він отримував грошову винагороду.

Міністерство охорони здоров’я рекомендує використовувати мінімально можливий інтервал між двома дозами вакцини CoronaVac/Sinovac

У зв’язку зі стрімким поширенням штаму коронавірусу SARS-CoV-2 «Дельта», поступовим зростанням захворюваності в Україні та необхідністю якнайшвидше забезпечити захистом якомога більше українців, Міністерство охорони здоров’я рекомендує скоротити інтервал між першою та другою дозою вакцини CoronaVac від Sinovac Biotech до мінімального терміну, зазначеного в офіційній інструкції, – 14 днів.

Місцеві бюджети Луганщини цьогоріч отримали майже 2,4 мільярда гривень

Протягом січня-липня 2021 року до місцевих бюджетів області надійшло 2 млрд 357 млн гривень.

У порівнянні з аналогічним періодом 2020 року надходження збільшились на 393 млн гривень.

Зростання надходжень досягнуто з усіх бюджетоутворюючих податків.

Зокрема, 1 млрд 724 млн гривень отримано за рахунок сплати податку на доходи фізичних осіб, що у порівнянні з січнем-липнем минулого року більше на 266,1 млн гривень.

Єдиного податку надійшло 241,8 млн гривень, що перевищує минулорічний результат на 24 млн гривень.

Лабораторно підтверджено 45 нових випадків COVID-19 в області

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – вісім, Рубіжне – три, Сєвєродонецьк – чотири, Біловодськ – два, Марківка – чотири, Новоайдар – чотири, Новопсков – два, Попасна – два, Сватове – два, Станиця Луганська – 11, Старобільськ – три.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 27 517 випадках.

Одужали – 26 053 (37 за останню добу), лікуються – 483 (119 – стаціонарно, 364 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіли 1 157 дітей віком до 17 років. З них одужали – 1 124.

Вакцинації освітян та медпрацівників приділено особливу увагу

Про це йшлося під час селекторної наради з керівниками центрів первинної медико-санітарної допомоги, де обговорено перебіг вакцинації дорослого населення проти COVID-19 в містах та районах області.

Захід проведено заступницею голови Луганської облдержадміністрації Катериною Безгинською.

Вона повідомила, що за весь період вакцинації в області зроблено 114 100 щеплень. Першу дозу отримали 69 950 осіб, другу – 44 150.

Втім необхідно збільшити рівень охоплення імунопрофілактики дорослого населення області.

На вебпорталі ПФУ можна подати скан-копії трудових книжок працівників відділами кадрів підприємства

У серпні 2021 року оновлено функціонал вебпорталу Пенсійного фонду України: https://portal.pfu.gov.ua/.

У кабінеті страхувальника реалізовано режим ведення спеціалістів відділу кадрів. Режим надається для користувачів, які увійшли за печаткою юридичної особи або за кваліфікованим електронним підписом, яким підписали останній поданий звіт.

Так, реалізовано автентифікацію спеціалістів відділу кадрів, для яких надається перегляд звернень «Відомості про трудові відносини», які подавав страхувальник, та подання звернення цього типу.