Архів новин

16 августа 2021

У територіальних громадах області створюють служби у справах дітей

Питання організації роботи із захисту прав та інтересів дітей обговорено під час зустрічі начальника служби у справах дітей облдержадмністрації Раїси Родіної з керівниками територіальних громад Щастинського району.

В першу чергу – це розвиток сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, пошук потенційних кандидатів в опікуни, піклувальники, прийомні батьки, батьки-вихователі та патронатні вихователі.

З початку року СБУ виявила на сході України понад 200 кг вибухівки, яка належала диверсійним групам бойовиків

СБУ продовжує системно виявляти схрони з бойовими засобами ураження учасників незаконних збройних формувань. З початку року у Луганській області встановлено місцезнаходження понад 40 тайників. З них вилучено тисячі одиниць зброї та боєприпасів бойовиків.

Серед виявленого – понад 200 кг вибухівки, а також гранати і реактивний піхотний вогнемет виробництва РФ.

За оперативними даними, виявлені схрони у 2014 році облаштували ватажки та учасники диверсійних груп бойовиків так званих «Л/ДНР», які чинили збройний супротив силам АТО.

До Дня незалежності України Міністерство культури та інформаційної політики створило Цифрову мапу подій

Це – національна платформа, що висвітлює події всієї країни, присвячені до 30-ї річниці Незалежності України. Проєкт охоплює всі області України.

В інтерактивному форматі на мапі відображається місце, час, відлік до події та дати подій з детальною інформацією. Також Цифрова мапа має зручний функціонал пошуку за локацією та датою, що дасть змогу користувачу вибрати цікаву для нього подію, а також спланувати відвідування певної події через функцію «календар подій» у смартфоні.

Посилання на мапу: https://ukraine30.mkip.gov.ua/

На Луганщині розпочали зведення унікального легкоатлетичного манежу, – Сергій Гайдай

Також Сергій Гайдай під час пресконференції розповів про відновлення та будівництво закладів сфери освіти і спорту.

«Діти – це наше майбутнє. Тому важливо, яке підґрунтя ми закладемо для розвитку молодого  покоління», – зауважив він.

Так, у цьому році на ремонт 10 шкіл та трьох дитячих садочків заплановано витратити 345,9 млн гривень. Тоді як у 2020 році здано в експлуатацію сім шкіл та три дошкільних навчальних заклади на суму 152,2 млн гривен.  

Сергій Гайдай: вже цьогоріч реалізуємо електрифікацію ділянки тролейбусного сполучення між Сєвєродонецьком та Лисичанськом

Про це очільник області повідомив під час пресконференції сьогодні, 16 серпня, в Сєвєродонецьку.

Нове тролейбусне сполучення, будівництво доріг, надійність електропідстанції в Кремінній – відповіді на ці та інші питання Сергій Гайдай надав журналістам регіональних та загальнонаціональних ЗМІ.

Він акцентував, що упродовж 2022-2023 років будуть відремонтовані усі державні дороги Луганщини. Крім того, за рахунок коштів обласного дорожнього фонду триває відновлення доріг місцевого значення.

Лабораторно підтверджено сім нових випадків COVID-19 в області

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – три, Сєвєродонецьк – три, Кремінна – одне.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 27 629 випадках.

Одужали – 26 103, лікуються – 541 (135 – стаціонарно, 406 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіли 1 165 дітей віком до 17 років. З них одужали – 1 125.

Рівень захворюваності в області на 100 тисяч населення дорівнює 68 (при пороговому рівні 75); рівень госпіталізації – 13,2 (при пороговому рівні 60).

«Вікі любить пам’ятки» запрошує жителів Луганської області до участі у фотоконкурсі для Вікіпедії

З 1 по 30 вересня відбудеться найбільший у світі міжнародний фотоконкурс об’єктів культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки». В Україні конкурс пройде вже вдесяте.

Мета проєкту – зібрати світлини всіх пам’яток нерухомої культурної спадщини України для ілюстрування статей у Вікіпедії.

Графік роботи пересувних мобільних підрозділів Ощадбанку біля лінії розмежування в Луганській області з 16 по 20 серпня

З метою розширення території банківського обслуговування населення та забезпечення державою своєчасного виконання соціальних виплат та допомог біля лінії розмежування у Донецькій та Луганській областях, АТ «Ощадбанк» здійснюються заходи щодо функціонування пересувних мобільних підрозділів банку на базі автомобіля КРАЗ.

16 серпня (9:00 – 15:00) – м. Золоте;

17 серпня (9:00 – 15:00) – с. Трьохізбенка;

18 серпня (9:00 – 15:00) – с. Нижньотепле;

19 серпня (9:00 – 15:00) –.пгт Нижнє;

20 серпня (9:00 – 15:00) –.м. Золоте.

Підприємства Луганщини з початку року погасили понад 80 мільйонів гривень податкового боргу

Протягом січня-липня 2021 року до бюджетів усіх рівнів за рахунок погашення податкового боргу надійшло 81,2 млн гривень, в тому числі у липні – 8,7 млн гривень.

Найбільші суми надходжень забезпечені до державного бюджету – 29,9 млн гривень, ще 51,3 млн гривень спрямовано до місцевих бюджетів.

«Велике будівництво»: триває ремонт дороги Н-26 Чугуєв – Мілове

Це автомобільний шлях національного значення. Дорога починається в Чугуєві, а на Луганщині пролягає через Сватове, Містки, Калмиківку, Підгорівку, Старобільськ, Біловодськ, Мілове. 

На автошляху Н-26 у рамках програми Президента України «Велике будівництво» працюють чотири різні підрядні організації. Всі вони вкладаються графіком.

До Дня Незалежності України планується завершити роботи на маршруті «Євсуг – Біловодськ – Мілове».