Прес-центр11 серпня 2021, 16:08

Понад 114 тонн міжнародної гуманітарної допомоги прослідувало до тимчасово окупованої території

Сьогодні прикордонники Луганського загону оформили та пропустили через лінію розмежування у КПВВ «Щастя» 20 автомобілів із гуманітарною допомогою від Управління Верховного комісара ООН.

У автівках переміщували будівельні матеріали, предмети й обладнання медичного призначення загальною вагою понад 114 тонн, призначені для цивільного населення, яке проживає на тимчасово окупованій території України.

Зазначимо, що в Луганській області щоденно з 8️.00 до 1️6.00 функціонує три КПВВ: «Золоте», «Щастя» та «Станиця Луганська». Однак фактичний пропуск осіб здійснюється лише в контрольному пункті в’їзду-виїзду «Станиця Луганська», оскільки російсько-окупаційні війська здійснюють блокування руху дорожніми коридорами до КПВВ «Золоте» та «Щастя».

Нагадаємо, що з 5 серпня 2021 року при перетині контрольних пунктів в’їзду-виїзду на лінії розмежування особи повинні пройти на 10-ти денну самоізоляцію, яка розпочинається за 72 години з моменту перетину контрольних пунктів в’їзду-виїзду. Самоізоляція особи у зв’язку з прибуттям з тимчасово окупованих територій припиняється в разі одержання негативного результату тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, який проведено після перетинання контрольних пунктів в’їзду-виїзду.

Також пропонуємо ознайомитись за посиланням https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1236-2020-%D0%BF#Text з повним переліком категорій осіб, хто не підпадає під самоізоляцію при перетині контрольних пунктів в’їзду-виїзду на лінії розмежування.

За інформацією Східного регіонального управління Держприкордонслужби України