Прес-центр24 серпня 2021, 06:08

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая з нагоди 30-ї річниці Незалежності України

Шановні жителі Луганської області! Дорогі земляки!

Щиросердно вітаю з головним державним святом – Днем Незалежності України!

24 серпня 1991 року відбулася доленосна історична подія – була відновлена державна незалежність України. Це підтвердило тривалий складний шлях українського народу до самостійності та соборності.

Наша країна має велику тисячолітню історію. За цей час сталося багато драматичних, інколи трагічних подій, через які ми, на жаль, не могли вибороти незалежність.

Тому, втративши мільйони людських життів, наприкінці ХХ століття ми зрозуміли, що тільки в національній єдності, здатності знаходити спільну мову, бути толерантними один до одного, зможемо побудувати власну демократичну правову державу. Без імперського придушення та поневолення. А фінал імперій завжди один – розпад та хаос.

Так сталося, що боротьба за незалежність триває й нині. Сьогодні тут, на сході, наші воїни зі всіх куточків країни, різних національностей та релігійних конфесій, відстоюють від збройної агресії територіальну цілісність та суверенітет України.

Ніхто не зможе зламати та підкорити український народ, його прагнення до свободи, бажання самостійно вирішувати майбутнє та власну долю!

Україна – миролюбна та  цивілізована. Ми з повагою ставимося до інших країн і ніколи не будемо втручатися у їхні внутрішні справи. Безумовне дотримання міжнародного права та повага до визнаних світом державних кордонів – це наш наріжний камінь.

Ніхто в світі, за виключенням кремлівських диктаторів, не піддає сумніву, що за 30 років незалежності Україна відбулася як демократична країна, де загальнолюдські цінності понад усе: побудовані основні державні інституції, діє розвинуте громадянське суспільство, вона стала членом впливових міжнародних організацій.

Сьогодні ми розбудовуємо сучасну країну, яка перетворилася на суцільний будмайданчик. Ми відновлюємо та зводимо школи, лікарні, спортивні об’єкти. А вітчизняні автобани вже гідно конкурують із європейськими.  

Наша спільна мета – зробити життя усіх українців комфортним та безпечним.

Однак Батьківщину люблять не за щось, а тому, що вона в тебе є, як мати. Поетичний вислів «Ти у мене єдина» цими днями співають і читають українці в різних куточках світу. Все це про любов до неї  – до рідної землі.

Чекаю та роблю все можливе на скоріше святкування Дня Незалежності в об’єднаній області, над якою замайорить синьо-жовтий Прапор, а скрізь лунатиме: «Ти у мене єдина»… Україна та Луганщина»!

Бути добру!

Слава Україні!     

 

Голова Луганської обласної державної

адміністрації – керівник обласної

військово-цивільної адміністрації                                 Сергій Гайдай