Прес-центр12 липня 2021, 11:07

Додаткова сесія: жителі області долучилися до ЗНО з української мови і літератури

Для проведення цього ЗНО у рамках додаткової сесії залучили 27 педагогічних працівників.

Під час пропуску медичний працівник проводив термометрію та візуальний огляд учасників на предмет гострих респіраторних захворювань. Жодного учасника з відповідними ознаками ГРЗ не виявлено.

Для участі в ЗНО з української мови у додатковій сесії зареєструвалася 141 особа, з них 86 взяли участь у тестуванні, що складає 61 % від загальної кількості.

Тест ЗНО з української мови складався з 40 завдань. На його виконання учасникам відводилося 150 хвилин.

Тест із української мови містив завдання трьох форм: із вибором однієї правильної відповіді, на встановлення відповідності («логічні пари») і відкритої форми з розгорнутою письмовою відповіддю.

Максимальна кількість тестових балів, яку можна набрати, правильно виконавши всі завдання сертифікаційної роботи з української мови, дорівнює 74.

Традиційний тест з української мови і літератури містив 67 завдань, для виконання яких відводилося 210 хвилин.

Тест з української мови і літератури складався із завдань чотирьох форм: із вибором однієї правильної відповіді, на встановлення відповідності («логічні пари»), відкритої форми з короткою письмовою відповіддю і відкритої форми з розгорнутою письмовою відповіддю.

Максимальна кількість тестових балів, яку можна набрати, правильно виконавши всі завдання сертифікаційної роботи з української мови і літератури, дорівнює 116.