Архів новин

02 июля 2021

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 43 мінометних міни

Протягом минулої доби, 1 липня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 1,53 га місцевості у Сєвєродонецькому районі.

Під час обстеження виявлено та вилучено п’ять артилерійських снарядів, 43 мінометних міни, 21 гранату, три підривника.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Категорично забороняється:

У кадетському корпусі в Кремінній розпочато вступні іспити

У Луганському обласному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії» розпочались вступні випробування.

На 112 місць майбутніх ліцеїстів претендують 207 юнаків з усіх міст та районів Луганської області.

Протягом двох днів хлопці складатимуть іспити з математики та української філології, пройдуть випробування з фізичної підготовки, медичної придатності та психологічної готовності до навчання у військовому ліцеї.

Кабмін затвердив впровадження COVID-сертифікатів в Україні: як вони працюватимуть

Уряд ухвалив постанову щодо впровадження COVID-сертифікатів. Це цифровий документ, який буде підтверджувати статус громадянина про вакцинацію, негативний результат ПЛР-тестів і статус, що людина одужала від COVID-19.

Розробкою та технічною реалізацією COVID-сертифікатів спільно займаються Мінцифри, МОЗ, НСЗУ, МЗС та ДПСУ. Документ розробляється з урахуванням міжнародних вимог – EU Digital COVID Certificate Єврокомісії.

Луганщина зайняла перше місце в Україні за темпами погашення заборгованості

Заступник голови облдержадміністрації Наталія Романенко взяла участь в урядовій онлайн-засіданні Міжвідомчої робочої групи з питань заборгованості із заробітної плати під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

Під час наради було озвучено, що за сумою погашення заборгованості станом на 1 червня серед 24 областей Луганщина зайняла перше місце, в порівнянні з відповідним періодом попереднього року, коли Луганщина займала передостаннє місце.

Сергій Гайдай: жителі Луганщини будуть з якісною водою – Парламентом ратифіковано угоду щодо фінансування реконструкції Попаснянського водоканалу

Голосування про проект «Закону про ратифікацію Рамкового договору між Урядом України та Урядом Французької Республіки щодо підтримки фінансування проєкту з покращення постачання питної води в Луганській області» (№ 0118) відбулося вчора.

«Перлини Новоайдарщини» та «Атмосферний Старобільськ» - на Луганщині презентовано два перших туристичних маршрути

У промотурі, в якому поєднуються природні, релігійні та етнографічні елементи, взяли участь представники засобів масової інформації. До них долучилася заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська. Перший маршрут – «Перлини Новоайдарщини - поєднання унікальності та історії».

Додаткова сесія ЗНО: в області склали тест з англійської мови

Відбулася додаткова сесія зовнішнього незалежного оцінювання з англійської мови. Для її проведення на Луганщині залучено 19 педагогічних працівників.

Під час пропуску учасників медичний працівник проводив термометрію та візуальний огляд на предмет виявлення ознак гострих респіраторних захворювань. Жодної особи з відповідними ознаками не виявлено.

Для участі в ЗНО з англійської мови у додатковій сесії зареєструвалось 83 учасники, з них 50 осіб взяли участь у тестуванні, що складає 60,2 % від загальної кількості.

Лабораторно підтверджено дев’ять нових випадків COVID-19 в області

Географія виявлених захворювань:

Попасна – шість, Сватове – три.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 26 629 випадках.

Одужали – 25 472 (25 за останню добу), лікуються – 210 (63 – стаціонарно, 147 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіли 1 087 дітей віком до 17 років. З них одужали – 1 076.

Рівень госпіталізації в області на 100 тисяч населення дорівнює 9,5 (при пороговому 60).

Усього з початку пандемії на Луганщині від цієї хвороби померло 947 людей.

Українці стали повноправними власниками своєї землі

В Україні 1 липня 2021 року відкрито ринок обігу землі cільськогосподарського призначення. Українські громадяни стають повноправними власниками свого майна, отримавши право вільно продавати та купувати земельні ділянки.

Президент Володимир Зеленський був ініціатором і рушієм земельної реформи в Україні, яку попередня влада не могла реалізувати понад 20 років.