Архів новин

22 июля 2021

Такі візити дозволяють мобілізувати підтримку міжнародного співтовариства у подальшому звільненні непідконтрольних територій, – Дмитро Кулеба Міністру зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини в Станиці Луганській

Делегація Угорщини у рамках робочого візиту на чолі з Міністром зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини Петером Сійярто у супроводі Міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби та голови облдержадміністрації Сергія Гайдая відвідала Луганщину 22 липня.

Вони, зокрема, оглянули КПВВ у Станиці Луганській, який зараз відновлюють по прикладу пункту пропуску «Щастя».

Луганщина отримала вакцину виробництва Moderna у кількості 24 тисячі доз

Це вакцина проти COVID-19, розроблена американськими Національним інститутом алергії та інфекційних захворювань, Управлінням з удосконалення біомедичних досліджень.

Moderna вводять двома внутрішньом'язовими ін'єкціями по 0,5 мл, з інтервалом у чотири тижні.

Нагадаємо, на сьогодні в області закінчується ІV етап та починається V етап вакцинальної кампанії, щеплення можуть отримати усі бажаючі віком від 18 років.

Вакцинація здійснюється 13 мобільними бригадами та 52 пунктами щеплень центрів первинної медико-санітарної допомоги міст та районів області.

Володимир Зеленський підписав закон щодо тимчасового скасування штрафів за порушення порядку в’їзду-виїзду з тимчасово окупованої території України

Президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення зміни до розділу ІІ «Прикінцеві положення» Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» щодо тимчасових підстав незастосування адміністративних стягнень та заходів впливу за порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України або виїзду з неї» № 1583-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 29 червня 2021 року.

Мала приватизація: пропонується нежитлова будівля червоного кутка на Луганщині площею 251,4 м²

Окремо розташована одноповерхова будівля на околиці міста Сєвєродонецьк. Будівля потребує капітального ремонту.

Отримати всю інформацію про об’єкт та подати заявку на участь можна за посиланням: https://bit.ly/3gLoKv6

Стартова ціна — 31 500 грн;

Дата аукціону — 23 липня 2021 року;

Локація — Луганська обл., м. Сєвєродонецьк, вул. Силікатна, 10-ф.

Більше об'єктів на Луганщині: https://bit.ly/3mrFKas

Сергій Гайдай попередив про посилення відповідальності на автомобільних дорогах загального користування та вулицях населених пунктів області

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай провів нараду з питань збереження автомобільних доріг загального користування та вулиць населених пунктів області за участі керівництва балансоутримувачів доріг, райдержадміністрацій, Укртрансбезпеки, правоохоронних органів, лісомисливського господарства, вантажовідправників та вантажоперевізників сільськогосподарської продукції, будівельних матеріалів, деревини тощо.

Сьомий рік звільнення Попасної: Прифронтове місто відзначило річницю

Перший заступник голови ОДА Олексій Смирнов взяв участь в урочистостях до дня визволення міста Попасна від незаконних збройних формувань.

«Змінимо країну разом». У співпраці з Луганщиною буде реалізовано дев’ять проєктів

Оголошено переможців конкурсів міжрегіональних обмінів у рамках Програми підтримки міжрегіональної співпраці «Змінимо країну разом», що реалізує Асоціація «Єврорегіон Карпати – Україна».

З 58 поданих заявок 29 проєктів рекомендовано до фінансування за кошти обласних бюджетів Львівської і Закарпатської областей. Відтак, у 2021 році буде реалізовано ще 13 міжрегіональних освітніх проєктів, 13 у сфері культури і 3 – медійних загальним бюджетом понад 2,6 млн гривень.

«Місто вільне – живіть спокійно! Колись ми скажемо ці слова й у Луганську», – Сергій Гайдай привітав сєвєродончан з 7-ю річницею визволення міста від незаконних збройних формувань

Вже за традицією біля пам’ятника генерал-майору Національної гвардії України Олександру Радієвському,  під командуванням якого бійці Криворізької бригади Національної гвардії України звільнили Сєвєродонецьк від російських найманців, відбулись  урочистості з нагоди 7-ї річниці визволення міста від незаконних військових формувань.

Лабораторно підтверджено 31 новий випадок COVID-19 в області. Від ускладнень померли ще троє хворих

Географія виявлених захворювань:

Лисичанськ – три, Рубіжне – два, Сєвєродонецьк – сім, Біловодськ – два, Кремінна – три, Марківка – три, Новопсков – одне, Попасна – п’ять, Сватове – одне, Станиця Луганська – чотири.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 26 937 випадках.

Одужали – 25 670 (два за останню добу), лікуються – 302 (88 – стаціонарно, 214 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіло 1 108 дітей віком до 17 років. З них одужали – 1 089.

Піротехніками в області виявлено та вилучено 34 артилерійських снаряди

Протягом минулої доби, 21 липня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області було обстежено 7,20 га території області у Сєвєродонецькому та Щастинському районах.

Під час робіт було виявлено та вилучено 62 вибухонебезпечних предмети, а саме: 34 артилерійських снаряди, 10 мінометних мін та 18 гранат.

Землекористувачі та власники землі Луганщини сплатили понад 200 мільйонів гривень

Юридичні та фізичні особи у Луганській області сплатили у січні-червні 2021 року 200,5 млн грн плати за землю. Це на 42,7% або на 60 млн грн більше ніж у аналогічному періоді минулого року. Ці кошти були спрямовані до місцевих бюджетів регіону.

Президент підписав Закон «Про корінні народи України»

Президент України Володимир Зеленський підписав ініційований ним Закон «Про корінні народи України» № 1616-IX, який Верховна Рада ухвалила 1 липня 2021 року.

Документ спрямований на максимальний захист культурних, інформаційних та інших прав корінних народів, надання їм механізмів та інструментів роботи з Українською державою. Зокрема, визнаються представницькі органи корінних народів.

Закон визначає, що корінними народами України, які сформувались на території Кримського півострова, є кримські татари, караїми, кримчаки.