Прес-центр22 липня 2021, 14:07

Сьомий рік звільнення Попасної: Прифронтове місто відзначило річницю

Перший заступник голови ОДА Олексій Смирнов взяв участь в урочистостях до дня визволення міста Попасна від незаконних збройних формувань.

У вітальному слові він подякував бійцям добровольчих батальйонів та військовослужбовцям Збройних Сил України за звільнення міста від окупантів: «Сьогодні для жителів Попасної справжнє свято, і мені вкрай приємно бути запрошеним на нього. Саме в цей день сім років тому воїни добровольчого батальйону «Донбас» увійшли до міста, бої за яке точилися цілий тиждень. Україна заплатила життям та здоров’ям своїх синів за волю попаснян. Завдяки їх жертві містяни переосмислили своє відношення до свободи думки, слова та совісті. Втім вимушений сказати очевидну думку: ворог ще не розбитий та зазіхає на неокуповану Луганщину – і він недалеко від Попасної».

Також слова привітання жителям міста сказали очільник Сєвєродонецької РДА Роман Власенко, керівник Попаснянської ВЦА Микола Ханатов та військовослужбовці, які брали участь у звільненні.

Пам'ять воїнів, що поклали своє життя заради звільнення від російсько-окупаційних військ вшанували хвилиною мовчання та поклали квіти до меморіалу загиблим бійцям.