Архів новин

01 июля 2021

На річці Айдар в Старобільську реконструйовано шлюз

Завдяки відремонтованій гідротехнічній спорудi відтепер можна регулювати рівень води у річці під час паводків.

Як зазначив очільник Луганщини Сергій Гайдай, який сьогодні відвідав Старобільщину, робота шлюзу покращить стан головної водної артерії району.

«Міська влада зверталася стосовно ремонту шлюзу більше року. Місцеві жителі звикли бачити річку повноводною, а не в тому стані, в якому вона перебувала в останні роки, коли просто висихала. Ремонт допоміг вирівняти рівень води», – наголосив голова обласної держадміністрації Сергій Гайдай.

Сергій Гайдай у новій амбулаторії в Підгорівці: тут враховані сучасні вимоги до приміщень та медичного обладнання

Ця лікарська амбулаторія загальної практики сімейної медицини збудована за державною програмою «Доступна медицина» за рахунок субвенції з держбюджету та співфінансування з місцевого.

«Головну оцінку новому об’єкту надали самі працівники амбулаторії – вони усім задоволені! Важливо й те, що медики вже встигли попрацювати в цій амбулаторії – тобто, якщо після будівництва залишалися деякі недоліки, то їх вже усунуто», – акцентував голова облдержадміністрації Сергій Гайдай у Підгорівці під час робочої поїздки до Старобільського району.

Понад 105 мільйонів гривень податку на прибуток перерахувала до бюджету Луганщина

Впродовж січня-травня 2021 року платники регіону спрямували до Зведеного бюджету України 105,3 млн гривень податку на прибуток.

У порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження податку збільшились на 28,2 % або на 23,2 млн гривень.

При цьому, державний бюджет отримав 90,3 млн гривень, місцеві бюджети – 15 млн гривень.

За інформацією Головного управління ДПС у Луганській області

Покрокова інструкція зі вступу для абітурієнтів з ТОТ, які бажають навчатися в українських вишах

Урядова гаряча лінія з питань освіти для осіб, місцем проживання яких є тимчасово окупована територія АР Крим та м. Севастополь, а також тимчасово окупована територія Донбасу, працює з понеділка до четверга з 9:00 до 18:00, у п’ятницю – з 9:00 до 17:00 за безкоштовним телефоном 0-800-504-425.

Покрокова інструкція зі вступу для абітурієнтів з ТОТ

https://www.youtube.com/watch?v=MF47jGx1rOs&t=14s

Діяльність Урядової гарячої лінії для вступників з ТОТ

До 30-річчя незалежності України розроблено стилізовані банери та фоторамки для використання в соцмережах

Відсьогодні всі охочі можуть прикрасити свою сторінку у Фейсбуці ювілейною символікою, перейшовши за посиланнями: https://bit.ly/3y2Yth8 або https://bit.ly/2SDfxer.

Логотип і слоган до Дня Незалежності України створила креативна агенція «Провід». В основу концепції єдиної візуальної символіки покладена ідея бачення незалежності як мрії, якої прагнули досягти багато поколінь українців.

Єдиний вступний іспит з іноземної мови склали здобувачі освіти

Здобувачі освіти склали єдиний вступний іспит з іноземної мови 30 червня.  

Основна сесія іспиту відбулася у дві зміни – о 10:00 та 14:00.

Для проведення єдиного вступного іспиту за технологією зовнішнього незалежного оцінювання у місті Сєвєродонецьк створено 4 пункти, які розраховані на 63 аудиторії (перша зміна) та 55 аудиторій (друга зміна).

Ці пункти були оснащені в достатній кількості дезінфікуючими та захисними засобами, створено комфортні та безпечні умови для вступників та персоналу.

СБУ виявила схрони з гранатами та вибухівкою у підвалі багатоповерхівки і колишньому дитячому таборі

СБУ виявила поблизу лінії розмежування схрон з військовими засобами ураження ватажків незаконних збройних угруповань і тайник з гранатами у центрі Сєвєродонецька. Серед іншого, вилучено ручну протипіхотну гранату виробництва РФ.

Зі схованки, облаштованої на території покинутого дитячого табору у Старобільському районі, правоохоронці вилучили:

•        6,5 кг тротилу;

•        ручну осколкову гранату та запал до неї;

•        гранатометний постріл ВОГ-25;

•        набої для стрілецької зброї.

Увага! Відбудеться регіональна комісія з відбору інвестпрограм

2 липня об 11:30 у пресцентрі ОДА (2-й поверх) відбудеться засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проєктів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватись за рахунок ДФРР.

Лабораторно підтверджено 28 нових випадків COVID-19 в області. Від ускладнень померло ще четверо хворих

Географія виявлених захворювань:

місто Рубіжне – одне, Сєвєродонецьк – дев’ять, Марківка – одне, Попасна – 11, Сватове – одне, Станиця Луганська – одне, Старобільськ – три, Троїцьк – одне.

За весь час досліджень в області діагноз COVID-19 лабораторно підтверджений у 26 620 випадках.

Одужали – 25 447 (72 за останню добу), лікуються – 226 (72 – стаціонарно, 154 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіли 1 084 дитини віком до 17 років. З них одужали – 1 072.

Уряд затвердив порядок улаштування безбар’єрного доступу до будинків

Кабінет Міністрів України затвердив Порядок улаштування засобів безперешкодного доступу осіб із інвалідністю та інших маломобільних груп населення до будинків, будівель, споруд будь-якого призначення, об’єктів інженерно-транспортної інфраструктури або їх розумного пристосування. Відповідний документ розробили у Міністерстві розвитку громад та територій України.

Медичні експерти розповіли про вакцинацію проти COVID-19 у Луганській області

30 червня відбулася онлайн-дискусія з лікарями «Головне про вакцинацію від COVID-19 в Луганській області», в якій взяли участь головна лікарка Старобільського районного центру первинної медико-санітарної допомоги, експертка із загальної практики та сімейної медицини Департаменту охорони здоров’я Олександра Антоненко та медичний директор Центру первинної медико-санітарної допомоги Кремінської міськради Роман Сидоренко.

За інформацією спікерів, станом на 29 червня у Луганській області загалом щеплено 38 238 людей. Дві дози вакцини отримали 17 509 осіб.

Глава держави підписав закон щодо пенсійного забезпечення постраждалих унаслідок Чорнобильської катастрофи

Президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» щодо підвищення рівня пенсійного забезпечення окремих категорій осіб» № 1584-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 29 червня 2021 року.