Прес-центр20 липня 2021, 16:07

Єдина зброя проти брехливої російської пропаганди – розбудова Луганщини, – Сергій Гайдай долучився до дискусії «Розвиток і соціальна згуртованість в умовах війни: план дій Донеччини та Луганщини»

Очільник Луганської області Сергій Гайдай долучився до дискусії «Розвиток і соціальна згуртованість в умовах війни: план дій Донеччини та Луганщини» в рамках Національної платформи «Діалог про мир та безпечну реінтеграцію».

«Єдина зброя проти брехливої російської пропаганди – розбудова Луганщини. Саме економічний розвиток області надає можливість змінити свідомість громадян, в тому числі на непідконтрольних територіях. Коли вони на власні очі бачать європейського рівня підхід до ремонтів та будівництва, ворожа пропаганда вже так не впливає. Наразі змінилась і риторика міжнародних донорів: мова йде не про гуманітарну допомогу, а про партнерство – створення спільних підприємств тощо», - акцентував Сергій Гайдай у своїй промові.

Він подякував Президенту України Володимиру Зеленському  за увагу до регіону та відзначив конструктивну співпрацю із Мінреінтеграції щодо реалізації масштабних інфраструктурних проєктів. Накшталт реконструкції Попаснянського водоканалу, будівництва обласної лікарні, а також створення агрологістичного комплексу у Старобільському районі. Він буде одним із ключових елементів в контексті майбутньої реалізації Стратегії економічного розвитку Донецької та Луганської областей, адже передбачає вихід економіки з тіні, розвиток малого й середнього підприємництва й посилення кадрового потенціалу області.

Під час заходу були презентовані результати тематичних регіональних консультацій у Донецькій та Луганській областях, огляд кейсів із соціальної згуртованості, а також обговорено план дій щодо запровадження регіонального бюджету участі та реінтеграції, розвитку міжрегіональної та міжмуніципальної співпраці між Донецькою, Луганською та сусідніми областями.