Прес-центр18 жовтня 2017, 16:10

Інваліди, військовослужбовці, пільговики з числа переселенців першочергово отримають житло, – Юрій Гарбуз

Сьогодні на особистому прийомі голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза знову підіймалися питання отримання житла.

До очільника області звернулася жінка з категорії внутрішньо переміщених осіб, яка має двох дітей – 3 та 7 років. Наразі сім`я проживає у Рубіжному.

Ще одне звернення – від родини учасника бойових дій, антитерористичної операції, з числа ВПО, що наразі живе у Сєвєродонецьку. Дев’ятирічний син має інвалідність та ходить до однієї з місцевих шкіл у клас для дітей з особливими потребами.

Юрій Гарбуз доручив керівникам відповідних структурних підрозділів облдержадміністрації взяти на контроль винесення питань людей, які звернулися відносно отримання помешкань, на розгляд комісії, що займається розподілом житла.

«Кожна з поданих заяв розглядатиметься спеціальною комісією, яка і прийматиме остаточне рішення. Першочергово житло надаватиметься інвалідам, військовослужбовцям – учасникам бойових дій, пільговим категоріям громадян з числа внутрішньо переміщених осіб, а також нині працюючим ВПО, житло яких було зруйновано під час бойових дій», – зазначив очільник Луганщини.

Нагадаємо, що зараз у Рубіжному триває реконструкція двох житлових будинків, призначених для внутрішньо переміщених осіб.