Прес-центр18 червня 2021, 13:06

Кабмін схвалив ратифікацію Рамкового договору між Україною та Францією щодо фінансування реконструкції Попаснянського водоканалу

Кабінет Міністрів України схвалив проєкт розпорядження «Про подання на ратифікацію Верховною Радою України Рамкового договору між Урядом України та Урядом Французької Республіки щодо підтримки фінансування проєкту з покращення постачання питної води в Луганській області». Відповідне рішення затвердили на засіданні Уряду сьогодні, 18 червня 2021 року.

Мова йде про залучення від Уряду Франції кредитних коштів у розмірі 70 млн євро для відновлення та модернізації мереж водопостачання та водовідведення в Попаснянському районі Луганської області, які постраждали внаслідок збройної агресії РФ.

«Переговори Мінреінтеграції з Посольством Франції в Україні щодо залучення фінансування від Уряду Франції були розпочаті у вересні і завдяки активній позиції посла Франції в Україні Етьєна де Понсена, роботі Луганської ОДА-ВЦА, команді Мінреінтеграції, ми вже у травні підписали міжурядову угоду. Фінальним кроком стане ратифікація цієї угоди парламентом. Після завершення реконструкції «Попаснянського районного водоканалу» понад 1 млн людей отримають якісну питну воду», - наголосив заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Вячеслав Шаповалов.

Згідно з умовами договору кредит у 70 млн євро надається на строк у 40 років, включаючи пільговий період 15 років, відсоткова ставка становить 0,0092% річних.

Термін реалізації проєкту - 2022-2026 роки.

В результаті буде забезпечено безперебійне постачання якісної питної води для населення і підприємств на підконтрольній Уряду території України: м. Попасна, м. Гірське, м. Золоте, смт Станиця Луганська, смт Нижнє, смт Тошківка, смт Врубівка, смт Малорязанцеве, смт Вовчоярівка, смт Новотошківське, с-ще. Розквіт, с-ще. Лоскутівка, с-ще. Підлісне, с-ще. Устинівка, с. Верхня Вільхова, с. Нижня Вільхова, с. Плотина, с. Нижньотепле, с. Артема, с. Боброве, с. Золотарівка тощо.

Нагадаємо, що також за підтримки Уряду Франції реалізується ще один проєкт - у липні 2020 року підписано фінансову угоду щодо реалізації проєкту будівництва заводу з виробництва питної води у Маріуполі. 

https://minre.gov.ua/news/kabmin-shvalyv-ratyfikaciyu-ramkovogo-dogovoru...