Прес-центр14 червня 2021, 16:06

Луганщина долучається до президентської ініціативи «Активні парки – локації здорової України»

Очільник Луганщини Сергій Гайдай провів відеонараду з керівниками на місцях щодо впровадження проєкта Президента України Володимира Зеленського «Активні парки – локації здорової України».

Він нагадав керівникам громад, районів та військово-цивільних адміністрацій про започаткування цього соціального проєкту, основною метою якого є організація оздоровчої рухової активності усіх категорій громадян, у тому числі осіб з інвалідністю, створення умов для зниження показників захворюваності, поліпшення якості та тривалості активного життя населення, профілактики захворювань і подолання їх наслідків.

Сергій Гайдай підкреслив, що проєктом передбачається розробка та створення навігаційної карти рекреаційного заняття в парках (скверах) для всіх вікових груп. Елементами інфраструктури в парках/скверах для виконання вправ можуть слугувати: «шведська стінка», турніки/бруси, спортивні лавка та сходи тощо. Біля кожного з елементів буде встановлено розмістити навігаційні таблички, інформаційний стенд та QR-код, який буде спрямовувати людей на відеоінструкції зі спортивними вправами.

Голова ОДА підкреслив необхідність уніфікації дизайну спортивних майданчиків та інформаційних стендів.

Також Сергій Гайдай проанонсував ще один національний проєкт «Здорова країна», у рамках якого на Луганщині буде побудовано 215 сучасних спортивних майданчиків. Проєкт передбачає 10 % співфінансування з бюджету громади та 10 % з обласного бюджету.

Очільник Луганщини наголосив, що громади мають скористатись такою чудовою можливістю оновити свої старі спортмайданчики на сучасні. Втім озвучена позиція була жорстка – зволікання недопустимі, право на будівництво спортмайданчиків буде переходити найбільш ефективним та завзятим громадам. За попередньою інформацією, Луганщина має отримати кошти з держбюджету на побудову 72 спортмайданчиків.