Прес-центр27 липня 2021, 10:07

Луганщина долучилась до роботи над низкою законопроєктів щодо оподаткування в аграрному секторі

За участі керівництва Мінагрополітики, Мінфіну, Державної податкової служби, представників профільних аграрних асоціацій та громадських об’єднань у форматі ZOOM-конференції відбулось засідання робочої групи з оперативного вирішення питань, пов’язаних з оподаткуванням в аграрному секторі.

На засіданні обговорювали проєкт Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» щодо удосконалення порядку зберігання пального для потреб власного споживання чи промислової переробки.

Учасники заходу ознайомилися з пропозиціями до законопроекту «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень.

Також розглянуто законопроект «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ставки податку на додану вартість при оподаткуванні операцій з постачання окремих видів сільськогосподарської продукції».

Крім того, під час засідання вивчалися проблемні питання втрати сімейними фермерськими господарствами права на доплату ЄСВ та шляхи їх вирішення, зокрема, впровадження ДПС України програмного забезпечення для адміністрування доплати ЄСВ.

Присутні також обговорили проблемні питання зупинки податкових накладних та окремі питання реалізації Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання фінансової підтримки розвитку фермерських господарств, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 07.02.2018 № 106.