Прес-центр22 cічня 2021, 11:01

«Ми обов’язково повернемо контроль не лише над Луганськом і Донецьком, а й над Севастополем та Сімферополем», - керівник Укроборонпрому Юрій Гусєв взяв участь в урочистостях до Дня Соборності України на Луганщині

Урочисте покладання квітів з нагоди святкування Дня Соборності України  відбулося сьогодні у Сєвєродонецьку. Участь у заході разом із очільником Луганщини Сергієм Гайдаєм узяв Генеральний директор Державного концерну «Укроборонпром» Юрій Гусєв, який перебуває в області з робочим візитом.

Присутні поклали квіти до пам’ятника Тарасу Шевченко біля Луганського обласного українського музично-драматичного театру.

«Вітаю всіх: сьогодні ми святкуємо День Соборності України! Дуже хотілося би пришвидшити той день, коли ми будемо святкувати повернення наших територій, коли ми будемо святкувати об’єднання Луганщини та Донеччини. Сподіваюся, що це станеться в Луганську, а ми із задоволенням побудуємо пам’ятник, який буде символізувати це об’єднання. Ми маємо пам’ятати та шанувати День Соборності, адже хто не пам’ятає минулого, у того немає й майбутнього. Демократія і незалежність на початку 90-х років далася нам аж надто легко, і зараз ми, нажаль, віддаємо за це величезну ціну. Вчора під час наради у Донецькій області прийшла звістка, що ще один наш військовий загинув, соборність та незалежність ми сплачуємо кров`ю. Ми не маємо права забувати ні уроки історії, ні того, якою ціною видобувається єдність країни сьогодні», – сказав Сергій Гайдай.

«Дуже символічно, що цей день ми святкуємо на українському Донбасі. Я переконаний, що ми обов’язково повернемо контроль не лише над Луганськом і Донецьком, а й над Севастополем та Сімферополем», – зазначив керівник Укроборонпрому.

Після урочистого заходу Сергій Гайдай разом з Юрієм Гусєвим вирушили до військових частин, де будуть спілкуватися з військовослужбовцями, які використовують техніку Укроборонпрому, та говорити про напрямки її модернізації.

Зазначимо, напередодні відбулася нарада в Донецькій області, в якій також взяв участь очільник Луганщини, з головнокомандувачем Збройних сил Русланом Хомчаком, за результатами якої Сергій Гайдай запевнив: «У нас з технікою для військових на 2021 рік все в порядку».