Прес-центр3 березня 2016, 16:03

На Луганщині породіллям вручили перші свідоцтва про народження за спрощеною процедурою їх отримання

Сьогодні, 3 березня, у Сєвєродонецьку вперше на території Луганської області відбулось урочисте вручення свідоцтв про народження безпосередньо у закладі охорони здоров’я. 

Це нововведення, запроваджене Міністерством юстиції України, суттєво спрощує взаємодію молодих батьків із державними структурами та значно заощаджує час, який необхідно приділити новонародженому, майбутньому громадянину європейської України. 
Вручити свідоцтва першим чотирьом породіллям завітали керманич області Георгій Тука, заступник голови Луганської облдержадміністрації Ольга Лішик, в.о. начальника Головного територіального управління юстиції у Луганській області Тетяна Філатова та директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Петро Клименко.
«Найважливіше у житті кожної людини - народження дитини. Це дає надію, що життя налагоджується і що воно продовжується і все буде добре. На сьогодні у зв’язку із запровадженням нових сервісів Мін’юстом значно спрощується взаємодія молодих батьків з державними органами влади. Юстиція йде до людей. Відтепер на території Луганської області чиновники будуть допомагати породіллям у заповненні відповідних документів на реєстрацію народження та займатися безпосередньою видачою свідоцтв у закладах охорони здоров’я», – підкреслила Тетяна Філатова.
«Я зараз дивлюся на вас, дівчата, і згадую, як ми отримували документи на доньку. Це було досить незручно. Відділення РАГСу було далеко від місця нашого проживання. Ми три рази їздили. Я сподіваюся, що ця ініціатива Мін’юсту буде зручною для всіх батьків», – зазначив очільник Луганщини Георгій Тука. 
Після церемонії вручення свідоцтв Георгій Борисович відвідав з подарунками породіль у медичному закладі.