Прес-центр30 жовтня 2017, 09:10

На Луганщині представників ЗМІ нагородили за висвітлення тематики ґендерної рівності

У Сєвєродонецьку нагороджено переможців конкурсу для медіа на кращий ґендерно чутливий матеріал. Конкурс було проведено міжнародною організацією ООН Жінки з метою підвищення обізнаності щодо ґендерної рівності та подолання стереотипів серед представників засобів масової інформації, які працюють у Луганській та Донецькій областях.

Метою конкурсу було заохотити журналістів продемонструвати свої навички із ґендерно чутливого репортажу. Роботи приймалися у лютому-березні 2017 року. Усього журі розглянули 41 творчу роботу.

Під час нагородження представники Департаменту соціального захисту населення ОДА подякували журналістам за підтримку інформаційно-роз’яснювальної роботи у сфері висвітлення принципів ґендерної рівності та попередження насильства за статевими ознаками.

За підсумками перше місце зайняла команда телеканалу «СТБ» із телесюжетом про жінок-військовослужбовців Збройних Сили України. Друге місце посіла журналістка Ксенія Шостацька з міста Слов'янська за статтю про жінок-поліцейських. Третє місце виборола журналістка із міста Покровська Марійка Давиденко, яка написала матеріал про жінок-переселенок, які налагодили власний бізнес на нових місцях.

Також у рамках заходу журналісти взяли участь у панельній дискусії з питань професійної діяльності.