Прес-центр4 червня 2021, 17:06

На Луганщині відбувся інклюзивний онлайн-фестиваль

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська взяла участь у інклюзивному онлайн-фестивалі «Лицарі та панночки», який проводиться 13 років поспіль.

Захід відбувся для молоді з інвалідністю з різних куточків нашої області. Цього року до фестивалю долучилися близько сотні учасників з Новоайдару, Біловодська, Білокуракиного, Новопскова, Кремінної, Попасної, Станиці Луганської, Старобільська, Сєвєродонецька, Рубіжного, Золотого та Гірського.

Головною метою щорічного фестивалю є соціокультурна адаптація дітей та молоді з обмеженими фізичними можливостями, психологічна допомога і підтримка у складній суспільно-політичній ситуації. Участь у цьому святі допомагає розвинути комунікативні можливості дітей, творчу самореалізацію, що сприяють підвищенню якості життя дітей та молоді з проблемами здоров'я як у середовищі однолітків, так і в суспільстві у цілому.

Під час заходу учасники декламували вірші, співали пісні, танцювали та демонстрували інші таланти. Також відбулась виставка творчості з демонстрацією малюнків, картин маслом, ліпкою, виробів з тіста.

Всі цьогорічні учасники заходу отримали дипломи та подарунки.

«Найважливішим завданням цього заходу є розкриття творчого потенціалу дітей та молоді з інвалідністю та залучення до активного способу життя. Суспільство має привернути увагу до потреб дітей, молоді та жінок з інвалідністю, сприяти їх інтеграції, боротися з булінгом та стереотипами», – наголосила Катерина Безгинська.