Прес-центр23 жовтня 2017, 11:10

На тренінгу розглянуті проблеми інтегрування принципу рівних прав та можливостей жінок і чоловіків

У Сєвєродонецьку проведено тренінг за темою: «Інтегрування принципу рівних прав та можливостей жінок і чоловіків та принципу недискримінації в умовах конфлікту в місцеві ініціативи».

На заході, зокрема, було акцентовано увагу на необхідності підтримки сільських жінок: важливо знайти рівновагу в суспільстві, не ущемляючи гідність ані жінок, ані чоловіків.

Протягом тренінгу учасники опрацювали основні положення Закону України «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків» та Закону України «Про засади запобігання та протидії дискримінації в Україні», дізналися про ознаки та методи подолання ґендерної дискримінації.

Учасниками проведено аналіз нормативно-правових актів на відповідність принципу рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, сплановано впровадження цього принципу в діяльність органів місцевої влади і місцевого самоврядування.

Учасники розглянули етапи розвитку ґендерної політики в Україні, міжнародне та національне законодавство, зокрема, Конвенцію ООН про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок, Резолюцію РБ ООН 1325 «Жінки. Мир. Безпека» та суміжні резолюції, Рекомендації № 30 до Конвенції ООН про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок, Європейську Конвенцію про захист прав людини та основних свобод, Конвенцію Ради Європи щодо запобігання насильства стосовно жінок та домашнього насильства та боротьбу із цими явищами (Стамбульська Конвенція) тощо.

Тренінг проведено з ініціативи Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації спільно із громадською організацією «Інформаційно-консультативний жіночий центр» у рамках проекту «Посилення здатності органів місцевого самоврядування та сектору безпеки запобігати ґендерній дискримінації на місцевому рівні» завдяки підтримці Швейцарської агенції розвитку і співробітництва.

Участь у заході взяли фахівці райдержадміністрацій, міських рад, районних військово-цивільних адміністрацій, об’єднаних територіальних громад, обласних соціальних установ, представники Головного територіального управління юстиції у Луганській області, Головного управління Національної поліції в Луганській області, групи з питань гуманітарної допомоги об’єднаного центру ЦВС ОТУ «Луганськ», громадських організацій.