Прес-центр28 липня 2020, 13:07

Необхідно навести лад у місті, – Сергій Гайдай про уведення військово-цивільної адміністрації в Лисичанську

Голова обласної державної адміністрації надав відповіді на запитання журналістів стосовно утворення військово-цивільної адміністрації міста Лисичанськ Луганської області.

Відповідний Указ учора підписав Президент України Володимир Зеленський.

«Жителі міста на цьому наполягали давно, але необхідні були юридичні підстави, – розповів Сергій Гайдай. – Ми бачимо політичну кризу в Лисичанську. Є проблеми, які стосуються кожного жителя. Вони незадоволені місцевою владою. Необхідно навести лад у місті. Найближчим часом ми представимо план дій розвитку Лисичанська на короткостроковий період та на перспективу».

Як один з прикладів бездіяльності влади у місті, він навів ситуацію з представниками ЮНІСЕФ, які ще навесні зробили аналіз проблематики водопостачання в Лисичанську та пропонували місцевій владі свою допомогу щодо вирішення цього питання, але так і не були почуті. 

«Вже сьогодні цей процес знов активовано. Протягом двох місяців люди мають побачити перші результати», – наголосив Сергій Гайдай.

Щодо кандидатів, які можуть очолити ВЦА, він зауважив: «Кандидати є. Очікуємо на погодження від Командувача ООС. Сподіваюсь, через два тижні керівника буде представлено лисичанам».