Архів новин

24 июля 2020

Сергій Гайдай взяв участь у святкуванні Дня визволення Лисичанська

«Ці дати одночасно сумні і щасливі. Не міг, навіть, уявити, що 22 липня
буду відзначати День визволення від російських найманців мого рідного
міста Сєвєродонецька, а 24 – звільнення від терористів Лисичанська, в якому
народився мій прадід. Це війна… і дуже велику ціну платять кращі сини і
доньки України за мир на нашій землі. На жаль, війна триває і кожний мій
робочий день починається з довідки з числами 200 та 300…», - звернувся до
захисників Луганщини очільник області Сергій Гайдай.

У неділю відзначатимуть День працівників торгівлі

Сфера торгівлі розвивається в непростих економічних умовах сьогодення. Це дає стимул на впровадження сучасних технологій, новітніх форм обслуговування споживачів, прогресивних світових та європейських стандартів.

Покупця радує широкий асортимент продукції, його висока якість, наповненість ринків. Приємно, що на полицях наших магазинів все частіше з’являються товари місцевих виробників.

Сьогодні на підконтрольній українській владі території області у сфері торгівлі зайнято понад 30 тис. працівників.

Ми максимально посилюємо контроль за рухом перевантаженого транспорту, – Сергій Гайдай

Голова обласної державної адміністрації надав відповідні доручення та рекомендації структурним підрозділам та службам, задіяним у процесі контролю великовагового транспорту, що рухається автошляхами Луганщини.

Відповідна нарада відбулася сьогодні в Сєвєродонецьку.

Продовження проєкту «Єдність ветеранів Луганщини» – у Кремінній

Наступна зустріч у рамках проєкту «Єдність ветеранів Луганщини» відбулася 21 липня у м. Кремінній.

З метою консолідації зусиль керівництва міста та району в процесах соціального захисту учасників АТО/ООС та членів їх сімей координатор проєкту, голова ГО «Асоціація ветеранів війни, учасників бойових дій та волонтерів АТО Луганської області» Олександр Свистула зустрівся з керівництвом міської ради та райдержадміністрації, представниками їх структурних підрозділів.

ДПС проводить інвентаризацію земель у Кремінському районі, – Ольга Височина

Разом із Сергієм Гайдаєм участь у зустрічі з громадським активом Кремінського району взяла начальник Головного управління ДПС у Луганській області Ольга Височина.

Вона поінформувала присутніх про складності та новели у законодавстві, пов’язані із впровадженням карантинних заходів, та  наголосила: «Жоден центр надання адміністративних послуг на території області закритий не буде. Проте, більшу частину послуг можна отримати онлайн».

Від будівництва єдиного в Україні залу спортивної гімнастики до адміністративної реформи – про що Сергій Гайдай говорив із кремінянами

Очільник Луганської області Сергій Гайдай разом із керівниками силових структур зустрівся із громадськістю Кремінщини.

«У цьому році ми завершуємо «Олімп». На території комплексу будується єдиний в Україні зал спортивної гімнастики. Певну суму вдалося зекономити, тому зробимо ще й легкоатлетичний манеж. Крім того, найближчим часом буде добудований дім у Кремінній для переселенців на 42 квартири, а трохи згодом ще один. У перспективі – зведення тут містечка для ВПО. Все це дасть поштовх для розвитку інфраструктури району», – почав розмову голова облдержадміністрації.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 23 артилерійські снаряди

Протягом минулої доби, 23 липня, піротехнічними розрахунками ДСНС України у Луганській області перевірено 3,3619  га території у Новоайдарському, Попаснянському та Станично-Луганському районах.  

Під час обстеження виявлено та вилучено 20 артилерійських снарядів і вісім  мінометних мін.

Малі та середні підприємства Луганщини реалізували продукції майже на 32 мільярди

Загалом в області діє 23,6 тис. суб’єктів малого та середнього підприємництва або 99,97 % від загальної кількості суб’єктів підприємництва.

У МСП зайнято 86,4 тис. осіб, що становить 28,4 % до загальної кількості зайнятих працівників в регіоні або 89,6 % до загальної кількості зайнятих в підприємництві.

Частка обсягу реалізованої продукції (товарів, послуг) середніми та малими підприємствами (без урахування фізичних осіб – підприємців) у загальному обсязі реалізованої продукції регіону склала 76,5 % (31,8 млрд гривень).

За добу в області не зафіксовано нових випадків захворювання на COVID-19

За весь час досліджень на Луганщині цей діагноз лабораторно підтверджений у 119 осіб.

З них одужали – 85; лікуються – 33 (9 – на стаціонарі: 4 – у КНП «Старобільське районне територіальне медичне об’єднання», 2 – КНП «Сєвєродонецька міська багатопрофільна лікарня», 3 – КНП «Рубіжанська центральна міська лікарня»; 24 – амбулаторно).

Заповненість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, – 5,45 %.

Правила поведінки у пожежонебезпечний період

Для уникнення лиха не рекомендується відвідувати ліси на транспортних засобах у період високої пожежної небезпеки.

Перебуваючи на природі, подбайте про те, щоб ваш відпочинок був максимально безпечним для вас, оточуючих і для навколишнього середовища. Важливо не допускати спалювання сухої рослинності, стерні, адже саме з цієї причини полум`я вогню нерідко перекидається на лісові насадження і може призвести до лісових пожеж та досягнути рівня надзвичайної ситуації.

Протягом пожежонебезпечного періоду забороняється:

1. Розведення багать у лісі.