Архів новин

08 июля 2020

Катерина Безгинська: дев`ять з тридцяти постраждалих від пожежі вже виписані з Новоайдарської лікарні

Заступник голови Луганської облдержадміністрації Катерина Безгинська відвідала шпиталізованих до Новоайдарської районної лікарні, постраждалих від пожежі жителів с. Смолянинове. 

Вчора, 7 липня, до лікарні було госпіталізовано 30 осіб, у тому числі 17 дітей віком від 2 до 11 років. У більшості пацієнтів отруєння продуктами горіння та незначні травми. На жаль, життя однієї людини, яка отримала понад 80% опіків тіла, врятувати не вдалося.

На Луганщині визначено надзвичайну ситуацію регіонального рівня

Пожежу, на території Сєвєродонецького та Новоайдарського лісомисливських господарств, яка вирувала 6 та 7 липня, попередньо класифіковано як надзвичайну ситуацію регіонального рівня природного характеру з загрозою поширення та набуття ознак надзвичайної ситуації державного рівня.

Про це повідомив голова облдержадміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації, голова регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Сергій Гайдай.

Питання енергозабезпечення вуглевидобувних підприємств Луганщини розглядалося в облдержадміністрації

В Луганській обласній державній адміністрації відбулась нарада з питань діяльності вугледобувних підприємств Луганської області під головуванням директора Департаменту житлово-комунального господарства ОДА Віталій Сурай.

На участь заході було запрошено представників Лисичанської міськради, керівництво Попаснянської РДА Романа Власенка, керівників шахт та підприємств-енергопостачальників регіону.

Під час наради було обговорено важку ситуацію щодо електро- та водопостачання на шахти ДП «Первомайськвугілля» та ДП «Лисичанськвугілля».

Із 10 липня поїзд Київ-Лисичанськ курсуватиме до Попасної

«Укрзалізницею» визначено розклад руху поїзду № 20, який раніше курсував між містами Київ та Лисичанськ, а тепер його маршрут подовжено до Попасної.

Нагадаємо, що 1 липня голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай повідомив, що вже успішно завершилися перемовини з  керівництвом АТ «Укрзалізниця» з цього приводу. Крім того, отримане необхідне погодження зі штабу ООС.

Питання взаємодії регіональних представництв операторів ринку з товаровиробниками розглянуте на державному рівні

ZOOM-конференцію зі співробітниками агропромислових структурних підрозділів облдержадміністрацій провів заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький.

У заході також узяли участь представники ПАТ «Аграрний фонд» та ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України». Разом із ними розглянуте питання взаємодії регіональних представництв операторів ринку з товаровиробниками.

Усім, хто втратив житло під час пожежі в Новоайдарському районі, буде виділено по 300 тисяч гривень, – Володимир Зеленський

Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський, який сьогодні, 8 липня, прибув до Луганщини.

«Висловлюю співчуття всім сім’ям, які через пожежу втратили близьких. Станом на 11:00 вже знайдено 5 загиблих. Крім того, повністю знищені 24 будинки, а ще близько 50 мають значні пошкодження. Питання переселення людей буде вирішене протягом дня. Ми надамо по 300 тисяч гривень кожній родині, яка втратила житло. Ще по 20 тис. гривень отримає кожен із постраждалих», – наголосив Глава держави, перебуваючи в Смоляниновому.

Оперативна інформація щодо загорання сухої трави та лісового масиву на території Новоайдарського району

Станом на 10:30 8 липня на території Новоайдарського району спостерігаються окремі осередки горіння лісових масивів поблизу с. Смолянинове, Капітанове та Воронове.

О 10:35 розпочала роботу авіація ДСНС.

Силами ДСНС евакуйовано з житлових будинків с. Смолянинове та дачного кооперативу «Вовче озеро» 30 осіб (з них 13 дітей) та 30 осіб відселено.

У наслідок пожежі вогнем знищено в с. Смолянинове 23 житлових будинки, пошкоджено 36 житлових будинків та знищено 80 дачних будинків кооперативу «Вовче озеро».

На Луганщині підтверджено ще два випадки захворювання на COVID-19. Три людини одужали

Захворілий – житель Старобільська, з кола раніше встановлених контактних осіб. Лікується амбулаторно.

Інший захворілий – житель Сєвєродонецька, був госпіталізований з пневмонією. Після проведення дослідження ПЛР-методом встановлений діагноз COVID-19.

За весь час досліджень на Луганщині це захворювання лабораторно підтверджене у 88 осіб.

Місцеві бюджети Луганщини отримали понад 1,6 млрд гривень

Протягом січня-червня до місцевих бюджетів надійшло 1 млрд 635,1 млн гривень.

У порівнянні з аналогічним періодом 2019 року надходження збільшились на 93,6 млн гривень. Важливо, що зростання надходжень досягнуто з усіх бюджетоутворюючих податків.

Зокрема, 1 млрд 222,4 млн гривень отримано за рахунок сплати податку на доходи фізичних осіб, що у порівнянні з минулим роком більше на 101,5 млн гривень.

Єдиного податку надійшло 177,9 млн гривень, що перевищує минулорічний результат на 17,4 млн гривень.

За матеріалами Головного управління ДПС у Луганській області

Сергій Гайдай просить Уряд визнати трагедію на Луганщині надзвичайною ситуацією державного рівня

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай звернувся до Кабінету Міністрів України щодо визнання масштабних пожеж на Луганщині надзвичайною ситуацією державного рівня, що дозволить виділити кошти з державного бюджету на ліквідацію наслідків стихійного лиха. Лісомисливські господарства зможуть здійснити вирубку погорілого лісу та почати рекультиваційні роботи. Питання буде розглянуте сьогодні на засіданні Уряду. За попередніми оцінками вигоріло близько п`яти тисяч гектарів лісу.