Прес-центр24 липня 2020, 14:07

Від будівництва єдиного в Україні залу спортивної гімнастики до адміністративної реформи – про що Сергій Гайдай говорив із кремінянами

Очільник Луганської області Сергій Гайдай разом із керівниками силових структур зустрівся із громадськістю Кремінщини.

«У цьому році ми завершуємо «Олімп». На території комплексу будується єдиний в Україні зал спортивної гімнастики. Певну суму вдалося зекономити, тому зробимо ще й легкоатлетичний манеж. Крім того, найближчим часом буде добудований дім у Кремінній для переселенців на 42 квартири, а трохи згодом ще один. У перспективі – зведення тут містечка для ВПО. Все це дасть поштовх для розвитку інфраструктури району», – почав розмову голова облдержадміністрації.

Сергій Гайдай наголосив, на домовленості із Віце-прем’єр-міністром  України – Міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексієм Резніковим щодо сприяння у залученні коштів міжнародних донорів на масштабні інфраструктурні проєкти вартістю від 1,5 до 5,0 млн доларів. Їх відбір та експертизу буде проводити Мінрегіон.

На Кремінщині таким об’єктом може стати санаторій «Озерний», який будуть модернізувати та розвивати як сучасний реабілітаційний центр. Наразі визначаються з його балансоутримувачем та джерелом фінансування.

Він також повідомив кремінянам, що Президент дозволив органам влади брати кредити на будівництво у державних банках, тож можливо ті об’єкти, на які вже розроблено проєктно-кошторисну документацію та проведені тендери, можливо будуть профінансовані ще у поточному році. Решта увійдуть до переліку об’єктів «Великого будівництва» на 2021 рік.

Директор КНП «Кремінська багатопрофільна лікарня» Лариса Кульбач подякувала Сергію Гайдаю за виділення понад 15 млн грн на розвиток медицини району та запропонувала створити на базі лікарні госпіталь для ветеранів війни. Це питання буде також опрацьоване.

Голова Невської сільської ради Володимир Зозуля висловив невдоволення територіальним розподілом району. Проте, позиція голови облдержадміністрації з цього приводу однозначна: «Нові райони, як і ОТГ, мають формуватись, виходячи з економічної доцільності об’єднання, спроможності громад, а вже потім люди мають добровільно обрати собі голову».

Традиційно для таких зустрічей  значна увага була приділена ремонту доріг, сталого енергозабезпечення району, а також штрафам за порушення норм пожарної безпеки навчальними та медичними закладами.  Проте, була піднята й специфічна для регіону проблема – компенсація втрат власникам земельних ділянок, на яких розташовані фортифікаційні споруди, та які підпали під проєкт «Європейський вал». Ці питання будуть обговорені під час візиту до Луганщини Віце-Прем’єр Міністра Олексія Резнікова, що має відбутись невдовзі.

Голова Кремінської райдержадміністрації Олег Клименчуков відзначив, що району приділяється чи не найбільша увага з боку обласної влади, що є запорукою стабільного розвитку території.