Прес-центр14 липня 2020, 11:07

Обласна влада переймається питанням забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

Заступник голови ОДА Катерина Безгинська у режимі відеоконференцзв’язку провела нараду щодо реалізації Порядку та умов надання у 2020 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проєктні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.
Під час наради обговорювалось питання завершення освоєння в повному обсязі субвенції 2019 року для забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.
Торік Луганській області виділено субвенцію в обсязі 18,3 млн грн. Субвенцію було розподілено на призначення 51 дитині грошової компенсації для придбання житлового приміщення.
Станом на 1 липня 2020 року п’ять територій, а саме: Сєвєродонецьк, Біловодський, Білокуракинський, Сватівський та Троїцький райони завершили роботу у цьому напрямі та придбали житло 33 дітям.
Головам територій, де житлові приміщення ще не придбані, дано доручення завершити цю роботу до 1 вересня 2020 року.
Варто зазначити, що на 2020 рік Луганській області виділено субвенцію в обсязі 17,8 млн грн.

Відповідно до чинного законодавства обласна комісія з розподілу коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам формує регіональний загальний список дітей, яким буде надано компенсацію у 2020 році на придбання житла. Діти, яким призначена грошова компенсація, тепер можуть придбати собі житло у будь-якій адміністративно-територіальній одиниці України протягом одного року з дня зарахування коштів на спеціальний рахунок за наявності погодження місцевої комісії.