Прес-центр29 липня 2021, 15:07

Обласна влада вирішує проблеми з реалізацією проєктів в рамках «Надзвичайної кредитної програми для відновлення України»

Перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Олексій Смирнов провів онлайн-засідання робочої групи з координації субпроєктів у рамках реалізації  Проекту  «Надзвичайна кредитна програма для відновлення України». Темою обговорення – стали проблеми за сімома проєктами, що реалізуються Сватівською міською радою, Попаснянською та Щастинською міськими військово-цивільними адміністраціями, а також Станично-Луганською селищною ВЦА.  

Олексій Смирнов наголосив, що облдержадміністрацією, на підставі щомісячного моніторингу, відстежується стан реалізації за кожним проєктом. Попередні напрацювання щодо врегулювання питань, пов’язаних з прискоренням  передачі майна, функцій та прав, у зв’язку з територіальними змінами та формами управління новостворених громад, які обговорювалися на виїзних робочих нарадах, мають певні зрушення. Однак, відсутній  прогрес у отриманні фінансування субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, відповідно до механізму впровадження Програми у частині виконання  укладених договорів між кінцевими бенефіціарами та підрядними організаціями.

З цього питання, за підсумками засідання робочої групи були надані відповідні протокольні доручення.

Всього за підсумками впровадження проєктів у 2021 році наразі в стадії реалізації знаходяться 26 проєктів, загальна вартість  яких складає 337,6 млн грн, а саме: в Сєвєродонецькому районі – п’ять; Старобільському районі –12; Сватівському районі – п’ять; Щастинському районі – три.