Прес-центр27 липня 2020, 21:07

Перетинаючи лінію розмежування на КПВВ, люди на власні очі бачать позитивні зміни, – Сергій Гайдай

Очільник області наголосив про це під час зустрічі з новопризначеним головою Саб Офісу УВКБ ООН в Слов’янську Гіоргі Санікідзе.
На початку заходу Сергій Гайдай висловив думку, що важливим фактором співпраці є ефективна взаємодія з офісами міжнародних партнерів. За його словами влада не сидить склавши руки і робить усе можливе для покращення умов життя наших громадян: «Ми казали, що у нас є амбітний план будівництва дороги до Станиці Луганської – нам ніхто не вірив. Коли я зараз кажу, що на черзі ремонт ділянки Старобільськ-Новоайдар – люди починають вірити. Перетинаючи лінію розмежування на КПВВ, люди на власні очі бачать позитивні зміни. Тільки реалізацією масштабних і соціально важливих проєктів, ми повертаємо громадянам довіру та надію на краще». Також голова ОДА розповів про плани обласної влади у створенні інфраструктури на двох КПВВ, які невдовзі будуть відкриті на Луганщині.
Гіоргі Санікідзе сказав, що наразі він ознайомлюється зі специфікою регіону і невдовзі зможе більш конкретно обговорювати спільні проєкти.
Регіональні представники УВКБ ООН розповіли про реалізацію низки важливих проєктів, а також поділилися планами на найближчий час. Так, наступного тижня на КПВВ «Станиця Луганська» буде встановлено три потужні точки доступу до безкоштовного інтернету через Wi-Fi, вже встановили дві зупинки для електрокарів. На дахах зупинок буде встановлено сонячні батареї, енергія яких може використовуватись для зарядки мобільних гаджетів. Також на КПВВ буде встановлено модуль для надання консультацій громадянам. Прикордонникам, які несуть службу на КПВВ «Станиця Луганська» та КПП «Мілове» було передано 240 літрів санітайзерів. Також Офіс додає другого працівника на пункті пропуску через лінію розмежування, який буде допомагати громадянам.
Наступного тижня представники Офісу УВКБ ООН будуть передавати до ФАПів, які знаходяться поблизу лінії зіткнення, необхідні засоби індивідуального захисту – маски, халати, окуляри та рукавички.