Прес-центр26 квітня 2019, 08:04

Підприємствами малого і середнього бізнесу області реалізовано продукції на 36,8 млрд гривень

За перший квартал 2019 року на реалізацію заходів Регіональної цільової програми розвитку та підтримки малого і середнього підприємництва фактично використано 621 тис. гривень.

Кошти спрямовані на одноразову виплату по безробіттю 14 особам для відкриття власної справи (361,3 тис. гривень) і професійне навчання для самостійної зайнятості та подальшого працевлаштування (249,2 тис. гривень) за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового соціального страхування на випадок безробіття.

Також 1,5 тис. гривень направлено на проведення для підприємців навчальних семінарів ДП «Луганськстандартметрологія» та 9 тис. гривень за кошти підприємств організовано зустрічі ГО «Агенція стійкого розвитку», м. Щастя.

Крім того, у поточному році 106 суб’єктів підприємництва отримали у відділеннях ПАТ «Державний ощадний банк України» та АТ КБ «Приватбанк» кредитів на суму 18,5 млн гривень.

У рамках реалізації заходів Програми створювались сприятливі умови для розвитку підприємництва.

Сьогодні в області діє 21 центр надання адміністративних послуг, із них: 11 районних, чотири міських та шість центрів, які обслуговують об’єднані територіальні громади.

Протягом кварталу через ЦНАПи суб’єкти господарської діяльності та громадяни отримали 118,9 тис. адміністративних послуг, що майже в 2 рази більше ніж за аналогічного періоду 2018 року. В середньому за місяць надавалося 39,6 тис. послуг.

В області інфраструктура підтримки підприємництва представлена 9 бізнес-центрами та 13 інформаційно-консультативними установами. Створено 38 громадських об’єднань підприємців.

При облдержадміністрації діє регіональна рада підприємців. Ще 20 консультативно-дорадчих органів з питань розвитку підприємництва діють при міських радах міст обласного значення та райдержадміністраціях.