Прес-центр9 липня 2020, 17:07

Понад 3100 жителів Луганщини складали ЗНО з історії України

Сьогодні, 9 липня, відбулося зовнішнє незалежне оцінювання з історії України. За результатами реєстрації на Луганщині 4450 учасників виявили бажання скласти це тестування.

В області було створено 20 пунктів проведення тестування, які розташовані у Сєвєродонецьку, Рубіжному, Лисичанську, Старобільську, Попасній, Біловодську, Новоайдарі та Широкому Станично-Луганського району.
До речі, роботу пункту № 80, який створено на базі Новоайдарської школи-гімназії, перевірив директор Донецького регіонального центру оцінювання якості освіти Володимир Власов.

Він відзначив високий рівень підготовки та проведення ЗНО в області, створення комфортних та безпечних умов на всіх пунктах, звернув увагу на високі показники явки учасників тестування.

У свою чергу, голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай під час зустрічі із Володимиром Власовим висловив слова вдячності за високу оцінку діяльності всіх структурних підрозділів, залучених до організації та проведення ЗНО на Луганщині.

Важливо, що усі пункти проведення ЗНО оснащено захисними та дезінфікуючими засобами, пірометрами в повному обсязі.

Для успішного функціонування пунктів було залучено 777 педагогічних працівників.

Пропуск учасників розпочався о 09:50 та продовжувався до 10:50. Двох осіб не було допущено на пункт проведення у зв’язку з відсутністю у них визначених процедурою документів. Під час пропуску медичні працівники проводили термометрію, за результатами якої не було виявлено жодного учасника з ознаками ГРВІ.
Участь в ЗНО з історії України взяли 3109 осіб, що складає 69,9 % від загальної кількості зареєстрованих.

ЗНО розпочалось об 11:00. Під час технологічної перерви здійснювався загальний контроль із використанням металодетекторів. За результатами чотирьох учасників було позбавлено права продовжувати роботу з тестовими завданнями у зв’язку з порушенням ними процедури ЗНО (наявністю мобільного телефону, навушників).

Тест складався із 60 завдань чотирьох форм, на виконання яких учасникам було відведено 150 хвилин. Результат виконання завдань № 1-30 («Історія України ХХ – початку ХХІ століття») за 12-бальною шкалою за вибором випускника може бути зарахований як державна підсумкова атестація з історії України. Максимальна кількість тестових балів, яку може отримати учасник ЗНО з історії України, за умови правильного виконання всіх завдання № 1-30, дорівнює 47.

Максимальна кількість тестових балів, яку можна набрати, правильно виконавши всі завдання сертифікаційної роботи, складає 94. Результат виконання завдань всього тесту за 200-бальною шкалою буде використовуватися під час прийому до закладів вищої освіти.

Результати ЗНО з історії України будуть опубліковані в персональних кабінетах учасників до 25 липня 2020 року. Одночасно заклади загальної середньої освіти отримають результати державної підсумкової атестації своїх випускників.

За перебігом процедури ЗНО спостерігали 2 представники ЗМІ.

Ті, хто не зміг узяти участь в зовнішньому оцінюванні через об'єктивні причини, можуть протягом 5 днів після тестування (ураховуючи день проведення) подати до Донецького регіонального центру оцінювання якості освіти заяву про участь у додатковій сесії ЗНО. Додаткова сесія ЗНО з історії України відбудеться 6 серпня.
Нагадуємо, що 13 липня відбудеться ЗНО з біології, для участі в якому зареєстровано 2239 учасників.