Прес-центр2 липня 2020, 16:07

Понад 350 жителів Луганщини взяли участь у ЗНО з фізики

Сьогодні, 2 липня, відбулось зовнішнє незалежне оцінювання з фізики, для участі в якому у області зареєструвалось 435 учасників.

Вони проходили ЗНО у двох пунктах проведення, які розташовані в Сєвєродонецьку.

Кожен з цих пунктів в повному обсязі оснащено дезінфікуючими та захисними засобами, що дозволило забезпечити безпечні умови для учасників тестування та персоналу пунктів.

На пунктах із фізики своєчасно доставлено контейнери з тестовими матеріалами, розрахованими на 31 аудиторію. Для якісного проведення ЗНО було залучено 81 педагогічного працівника, які виконували обов’язки персоналу пунктів.

Пропуск учасників розпочався о 09:50 та тривав до 10:50. Під час пропуску медичні працівники проводили термометрію, за результатами якої не було виявлено жодного учасника з ознаками ГРВІ.

Безпосередню участь в ЗНО з фізики взяли 354 учасники, що складає 81,4 % від загальної кількості зареєстрованих.

ЗНО з фізики розпочалось об 11:00. Відповідно до наказу Українського центру оцінювання якості освіти від 02.07.2020 року № 112 під час технологічної перерви здійснювався загальний контроль із використанням спеціальних приладів (металодетекторів).

За результатами проведення загального контролю одного учасника було позбавлено права продовжувати роботу з тестовими завданнями у зв’язку з порушенням ним процедури ЗНО (наявністю мобільного телефону).

Тест з фізики складався із 38 завдань, на виконання яких учасникам було відведено 180 хвилин. Максимальна кількість тестових балів, яку можна набрати, правильно виконавши всі завдання сертифікаційної роботи, дорівнює – 64.

Результат ЗНО з фізики за 200-бальною шкалою буде використовуватися під час прийому до закладів вищої освіти. За вибором випускника результат виконання завдань сертифікаційної роботи за 12-бальною шкалою може бути зарахований як державна підсумкова атестація. Результати ЗНО з фізики будуть опубліковані в персональних кабінетах учасників до 17 липня 2020 року.

Учасники тестування, які не змогли взяти участь в ЗНО, через об'єктивні причини, можуть протягом п’ять днів після тестування (ураховуючи день проведення) подати до Донецького регіонального центру оцінювання якості освіти заяву про участь у додатковій сесії ЗНО. Додаткова сесія ЗНО з фізики відбудеться 24 липня.

Нагадуємо, що 3 липня у Сєвєродонецьку буде працювати один пункт єдиного фахового вступного випробування. Для участі в ЄФВВ зареєструвалося 282 учасники.

6 липня відбудеться зовнішнє незалежне оцінювання з іспанської, німецької, французької мов. Діятиме 1 пункт проведення ЗНО, який розташовано у Сєвєродонецьку. В цей день планують пройти тестування 15 учасників, для яких будуть підготовлені три аудиторії.