Прес-центр30 жовтня 2017, 15:10

Проект «Змінимо країну разом» дає досвід і мудрість, – Юрій Гарбуз зустрівся з освітянами, які повернулися зі Львівської області

Сьогодні, 30 жовтня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз зустрівся з освітянами Луганщини – учасниками проекту обміну педагогічним досвідом між Луганською та Львівськими областями #Змінимо_країну_разом.

Очільник області запросив вчителів, що брали участь у проекті, до спільної розмови щодо обміну досвідом між педагогами обох областей.

«Цей проект дає не тільки досвід – він дає мудрість. Мудрість самим собі відповісти на питання: за що хлопці зі Львівщини та інших областей загинули на нашій землі? І що ми можемо зробити, кожен окремо і всі ми разом, щоби їх смерті були не марними?» – зазначив Юрій Гарбуз.

У своїх розповідях освітяни із захватом згадували про надбання у навчальному процесі львівських колег, зокрема, впровадження основ християнської етики у школах, поглиблені курси історії рідного краю, зміни у форматі взаємин «вчитель-вихованець», самодостатність навчальних закладів у громадах та багато чого іншого.

За словами педагогів, жителі Західної України чітко розуміють проблематику сучасної Луганщини, співчувають та пишаються знайомством з представниками ініціативних груп зі Сходу, адже для дружби та спілкування кордонів немає.

Деякі з вчителів, які повернулися зі Львівщини, запропонували проводити міжобласні конференції та засідання «круглих столів» між представниками освітніх кіл обидвох регіонів, налагоджуючи співпрацю, а також сприяти тому, щоб діти Луганщини і надалі мали змогу відвідувати Західну Україну, спілкуватися зі своїми однолітками, тим самим зшиваючи Україну.

Юрій Гарбуз закликав учасників проекту активно долучатися до діяльності Асоціації освітян Луганщини. «Я делегую вам частину своїх повноважень, щоб принцип партнерських стосунків був не тільки у навчальному процесі, а і в управлінні областю. Ми разом робимо спільну справу, і для цього маємо об’єднатися в освітянську сім’ю Луганщини», – наголосив очільник області.