Прес-центр27 серпня 2021, 19:08

П’ятьом власникам знищеного внаслідок бойових дій житла виплатять компенсацію від держави

Комісія з розгляду питань, пов’язаних з наданням грошової компенсації громадянам, житлові будинки (квартири) яких зруйновано внаслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру, спричиненої збройною агресією Російської Федерації в Луганській області ухвалила рішення про надання грошової компенсації та включення в узагальнений список ще п’яти громадян, які постраждали. Ці люди є власниками п’яти об’єктів зруйнованого житла.

По два зруйнованих об’єкти знаходяться у смт Станиця Луганська та с. Макаровому Щастинського району, а один у м. Попасна.

Відтак, за результатами розгляду справ п’ять родин отримають компенсацію на загальну суму 1,5 мільйони гривень, або по 300 тисяч гривень на один зруйнований об’єкт.

Загалом, з початку 2021 року одинадцять родин, які втратили житло внаслідок бойових дій на території Луганської області отримали грошову компенсацію, на загальну суму 3,3 мільйони гривень.

Цьогоріч Мінреінтеграції збільшить фінансування програми компенсації за зруйноване внаслідок збройної агресії РФ житло. Так, очікується, що у 2021 році компенсацію отримають понад 300 родин у Луганській та Донецькій областях.