Прес-центр13 cічня 2021, 14:01

Сергій Гайдай: наші жителі мають отримати лише найкращі вакцини від коронавірусу, держава працює над цим

На цьому наголосив голова обласної державної адміністрації та додав, що Україна не ризикуватиме здоров’ям громадян, тому відбуватиметься закупівля тільки найкращих вакцин, якими також будуть користуватися наші західні країни-партнери. Вторинний продукт з непідтвердженою ефективністю ніхто не братиме.

«Для розвитку області ми залучили багато інвесторів та ведемо перемовини з іншими. Тому для нашого регіону, як і для всієї країни, початок вакцинації наблизить до відновлення нормального життя та економічного зростання», – підкреслив Сергій Гайдай.

Та спочатку вакцинуватимуть найбільш вразливі верстви населення – лікарів, військових та літніх людей. Тобто в Україні, як і в країнах Європейського Союзу, це відбуватиметься поступово, в кілька етапів.

Дійсно, експерти запевнюють, що жодна країна Європи не має змоги вакцинувати усіх підряд і дуже швидко. Цей процес триватиме протягом 2021-2022 років. Україна обрала аналогічний шлях.

«Я щоденно спілкуюся з урядовцями та можу запевнити, що центральною владою організовано роботу щодо отримання якісних вакцин за декількома напрямами одночасно. Зокрема, в рамках ініціативи COVAX, прямого замовлення у компаній-виробників, а також взаємодії з країнами-донорами. Про конкретику перемовин, яких дійсно багато, можна казати і зараз, та важливо, насамперед, не перешкодити», – зауважив очільник області.

Тобто, наші громадяни матимуть доступ виключно до перевірених та безпечних. Вакцини виробництва США, Європи, Канади викликають довіру, оскільки контроль їхньої якості проводиться за світовими стандартами.

Вісім мільйонів вакцин, які має отримати Україна першочергово, дозволить убезпечити на першому етапі чотири мільйони українців – найбільш вразливі групи населення.

«Вакцинуючись, ви збережете здоров’я і життя собі та найуразливішим жителям країни», – акцентував Сергій Гайдай.