Прес-центр15 липня 2021, 14:07

Тергромади можуть отримати держсубвенцію на розвиток ЦНАПів

Сьогодні в режимі відеоконференцзв’язку проведено першу зустріч під головуванням заступника Міністра цифрової трансформації України Людмили Рабчинської щодо вирішення актуальних питань діяльності центрів надання адміністративних послуг.

Участь у заході взяли перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Олексій Смирнов та в. о. директора Департаменту економічного розвитку та зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації Єгор Скіртач.

Людмила Рабчинська звернула увагу на умови подання заявок від територіальних громад, проведення конкурсу на отримання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток мережі ЦНАПів та пріоритетний розподіл державних коштів між областями.

Окремо розглянуто порядок подання звітності про використання субвенції, зокрема, заповнення представниками громад онлайн-форми.

Також під час заходу зазначено, що впровадження платформи «Центри Дія» дозволить акумулювати всю інформацію про центри. ЇЇ цільова аудиторія – громадяни, які планують отримати адміністративні послуги, та адміністратори центрів. Кожний центр матиме можливість доєднатися до цього інструменту.

Це забезпечить надання громадянам інформації про діяльність центрів, їх планову мережу, вакансії, які є в центрах, та надасть можливість попередньо записатися на прийом для отримання послуг. Інформація для облдержадміністрацій та посадових осіб центрів буде пов’язана з підвищенням кваліфікації та покращання якості надання адміністративних послуг.

Щодо створення, функціонування та наповнення реєстру адміністративних послуг зазначено, що гід з державних
послуг містить їх близько двох тисяч (https://guide.diia.gov.ua). Проте існують послуги облдержадміністрацій, райдержадміністрацій, органів місцевого самоврядування, які надаються, але відсутні в Гіді. У зв’язку із цим надано рекомендації надавачам послуг щодо перегляду переліків, порівняння їх з Гідом та необхідності скоригувати ідентифікатори та назви послуг.