Прес-центр6 серпня 2021, 14:08

Територіям запропоновано розробити заходи щодо покращення якості питної води

Сьогодні, 6 серпня, під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Олексія Смирнова відбулася нарада щодо стану питної води на основі дослідження ДУ «Луганський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України».

«Питання забезпечення населення області якісною питною водою, а також реформування та розвиток водопровідних мереж, підвищення ефективності та надійності їх функціонування, відновлення, охорона та раціональне використання джерел питного водопостачання є пріоритетними для облдержадміністрації», – зазначив Олексій Смирнов.

Директор Департаменту житлово-комунального господарства Віталій Сурай доповів про стан питної води та поверхневих водойм на території Луганської області, підконтрольній українській владі, за даними моніторингових спостережень у 2019-2020 роках.

Також на заході йшлося про водопостачання сільських населених пунктів та оформлення ліцензій на право провадження господарської діяльності з централізованого водопостачання та результати перевірки об’єктів водопостачання за перше півріччя 2021 року.

Зазначимо, вирішення питань щодо забезпечення споживачів питною водою нормативної якості у відповідності до вимог ДСанПіН 2. 2. 4. 171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» належить до власних повноважень виконавчих органів сільських, селищних, міських громад.

Для забезпечення населення області питною водою нормативної якості запропоновано розробити заходи та забезпечити їх фінансування за рахунок коштів підприємств, місцевого, районного та державного бюджетів, міжнародної технічної допомоги.