Прес-центр7 травня 2019, 09:05

Триває відновлення автомобільного сполучення в Міловському районі – виділено 3 мільйони гривень

Через зупинку автомобільного руху між населеними пунктами Олексіївка та Зоринівка у серпні минулого року внаслідок блокування прикордонною службою РФ ділянки дороги Т-1307 «Сватове-Новопсков-Мілове» для забезпечення потреб жителів побудовано об'їзну ґрунтову дорогу.

Вжита низка заходів для відновлення повноцінного руху. Відповідні доручення щодо будівництва дорожнього відрізку між вказаними селами  отримав й балансоутримувач дороги Т-1307 – Служба автомобільних доріг в Луганській області.

Для розробки робочого проекту з будівництва окремої частки дороги між населеними пунктами Олексіївка та Зоринівка було направлено запит до Укравтодору на фінансування робіт на суму 9 млн гривень. Станом на 6 травня Служба автомобільних доріг в Луганській області вже отримала 3 млн гривень, які будуть направлені на укладання договору з проектною організацією для розробки проекту будівництва, в тому числі і проекту щодо відведення земельної ділянки під це будівництво.

Роботи з будівництва зазначеної ділянки автомобільної дороги передбачені в Плані заходів на 2019-2020 роки з реалізації Стратегії розвитку Міловського району Луганської області на період до 2020 року.

Крім того, виділені кошти для розробки проекту будівництва інженерних споруд вздовж кордону з РФ, для чого проведено зйомку і нанесення на карту 50-метрової ділянки вздовж державного кордону в Міловському районі. Наразі триває робота по визначенню та належності земельних ділянок у 50-метровій зоні вздовж кордону для відведення їх у державну власність як земель оборонного призначення. Тільки після проведення зазначених робіт на ділянках Міловської селищної ради та Морозівської сільської ради можливо будівництво дороги між населеними пунктами Олексіївка і Зоринівка.