Прес-центр3 березня 2016, 11:03

У Сєвєродонецьку педагоги області підбили підсумки роботи та обговорили особливості реформування освіти у 2016 році

Днями відбулася колегія Департаменту освіти і науки Луганської облдержадміністрації на тему «Здобутки освітньої сфери за попередній період та створення умов для реформування освіти у 2016 році». Колегію провела заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Ольга Лішик.

Під час колегії розглядалися питання про роль педагога, як ініціатора та провідника освітніх реформ, про оптимізацію мережі закладів освіти, що є    умовою реформування освіти у 2016 році, стан та подальший розвиток системи освітнього округу в Луганській області й розвиток та функції професійно-технічних навчальних закладів аграрного напряму в умовах збільшення долі аграрного сектору економіки Луганської області. Також учасники колегії обговорили теми щодо створення освітніх округів, що є нагальною потребою територіальних громад і  соціального захисту учасників навчально-виховного процесу.

З основною доповіддю виступила заступник директора Департаменту – начальника управління освіти та науки, виконуючого обов’язки директора Тетяна Ткачова й відзначила, що Департаментом освіти і науки, обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти, управліннями й відділами освіти, методичними кабінетами освіти міських рад та райдержадміністрацій, навчальними закладами та установами освіти було проведено відповідну роботу щодо виконання Законів України «Про освіту», «Про загальну середню освіту», «Про дошкільну освіту», «Про професійно-технічну освіту».

Колегія ухвалила ряд завдань на 2016 рік для системи освіти Луганщини.