Прес-центр30 липня 2021, 09:07

У 2021 році підприємці області скористалися перевагами державної програми «Доступні кредити 5-7-9 %» на суму 450 мільйонів гривень

Підприємці Луганщини активно беруть участь у державній програмі «Доступні кредити 5-7-9 %».

За період її реалізації суб’єкти мікро- та малого підприємництва отримали кредити за пільговими відсотками на суму 509 млн гривень.

Із початку 2021 року – 450 млн гривень. Зокрема, упродовж ІІ кварталу – 255 млн гривень.

Найбільше кредитів надано на подолання наслідків кризових явищ в період пандемії підприємцям, які здійснюють діяльність у сільському господарстві, сфері торгівлі та промисловості.

Про це повідомляють у Департаменті економічного розвитку та зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації за результатами виконання Регіональної цільової програми розвитку та підтримки малого і середнього підприємництва на 2021-2023 роки за І півріччя 2021 року.

Так, протягом звітного періоду на реалізацію заходів Програми використано 7,2 млн гривень з інших джерел або майже в три рази більше до запланованого у 2021 році.

Збільшення фінансування відбулося завдяки залученню міжнародної технічної допомоги.

Зокрема, за рахунок коштів Уряду Канади та Європейського Союзу придбані три мобільні центри надання адміністративних послуг.

Крім того, реалізація Програми сприяла створенню в області нових робочих місць. За інформацією органів місцевого самоврядування, за рахунок малого та середнього бізнесу створено 238 нових робочих місць.